Ο Jamie Dornan είναι ο Mister Grey στην μεταφορά του best seller βιβλίου «50 Shades of Grey»

Ο Jamie Dornan είναι ο Mister Grey στην μεταφορά του best seller βιβλίου «50 Shades of Grey»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο περιμένουν με μεγάλη αγωνία την μεταφορά του πιπεράτου best seller της E.L James, «Οι 50 αποχρώσεις του Γκρι» (του πορνό της νοικοκυράς όπως έχει χαρακτηριστεί από τα αμερικανικά media), στην μεγάλη οθόνη και αναστενάζουν στη σκέψη ότι ο εκκεντρικός -και απολύτως εθισμένος στο σεξ- Christian Grey θα αποκτήσει σάρκα και οστά. Οι χρηματοδότες της φιλόδοξης χολιγουντιανής παραγωγής έχουν βάλει στοίχημα ότι ο Jamie Dornan, ο ηθοποιός που επέλεξαν για τον ρόλο του Grey, θα φανεί απολύτως αντάξιος των υψηλών προσδοκιών γυναικών και κριτικών και η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την πρώτη του σέξι φωτογράφιση μας προειδεάζει θετικά.    

Αν και ο χαρακτήρας του 27χρονου Grey με τα μυστικά S&M φετίχ είναι σίγουρος για τον εαυτό του και εμμονικός σχεδόν με την εξωτερική του εμφάνιση, ο 32χρονος Jamie Dornan αποκάλυψε πως στην πραγματική ζωή είναι αρκετά ανασφαλής σχετικά με την εικόνα του. Παρ’ όλες τις ανασφάλειες και αμφιβολίες του όμως, ο βρετανός σταρ φωτογραφήθηκε για τις σελίδες του περιοδικού  Interview, φορώντας μόνο τα απαραίτητα, ενώ εκμυστηρεύτηκε πως δεν νιώθει άνετα με το σώμα και την εικόνα του: «Δεν μου αρέσει το σώμα μου. Αλλά σε ποιόν αρέσει; Μεγαλώνοντας ήμουν εκείνο το αδύνατο παιδάκι και νιώθω το ίδιο ακόμη και σήμερα».

Στα παρασκήνια της φωτογράφισης και καθώς προετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον σκοτεινό και γοητευτικό εκατομμυριούχο, ο Jamie Dornan δήλωσε πως χρειάστηκε να αλλάξει όχι μόνο τη φυσική του εμφάνιση αλλά και τον τρόπο που κινείται: «Νομίζω πως ο χαρακτήρας του Christian έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που βλέπει κάποιος με μια πρώτη ανάγνωση. Είναι κάποιος που φροντίζει να είναι πάντα σε φόρμα και ξοδεύει αρκετό χρόνο και χρήμα στο να διατηρεί την εικόνα του, είτε αυτό λέγεται ένα ακριβό κουστούμι, είτε πολλές ώρες στο γυμναστήριο».

Μπορεί η σκηνοθέτης Sam Taylor-Johnson να μην έδωσε στον ηθοποιό σαφείς οδηγίες σχετικά με το πώς να περπατάει ή να στέκεται όμως ο ίδιος εξήγησε πως χρειάστηκε να δουλέψει σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, δεδομένου ότι: «Είμαι αρκετά αδέξιος και άχαρος φορώντας ένα κουστούμι, κυρίως επειδή στην καθημερινή μου ζωή δεν φοράω σχεδόν ποτέ, ενώ εκείνος είναι ένας άντρας που στην κυριολεξία ζει μέσα σε ένα κουστούμι, το καλύτερο κουστούμι. Κι αυτό σίγουρα έχει κάποια επιρροή. Βέβαια, αν φοράς κουστούμι σχεδόν συνέχεια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, καταλήγεις να το συνηθίζεις».

Ο Jamie Dornan θα πρωταγωνιστήσει, όπως παραδέχτηκε, σε έναν «από τους πιο κόντρα ρόλους» της καριέρας του, από εκείνος τους ρόλους που βρίσκονται «έξω από τα όρια της comfort zone μου», στο πλάι της Dakota Johnson, η οποία υποδύεται την 21χρονη ντροπαλή φοιτήτρια Anastasia Steele. Μιλώντας στο περιοδικό δήλωσε ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία εξηγώντας πως: «έκανα τις δικές μου επιλογές στο πως θα ενσαρκώσω το χαρακτήρα του Christian».

Πριν από εκείνον, ο ρόλος είχε δοθεί αρχικά στον Charlie Hunnam, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή αρνήθηκε το ρόλο, λόγω πιεσμένου προγράμματος. Μιλώντας στο περιοδικό Life&Style είχε δηλώσει: «Όταν αφιερώνεις τόσο χρόνο σε κάτι σαν κι αυτό και ο χαρακτήρας ζωντανεύει στο μυαλό σου, είναι αποκαρδιωτικό να μην μπορείς τελικά να τον υποδυθείς».  Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Φεβρουαρίου το 2015.

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες την φωτογράφιση του Jamie Dornan.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT