Summertime (Fashion) Sadness

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφει η Τάνια Ραμόνδου

Ύστερα από κάθε μακρά περίοδο εξαντλητικής εργασίας και υποχρεώσεων , παίρνω το χρόνο μου να επανέλθω στην πραγματικότητα και να αφουγκραστώ τον παλμό της πόλης.  Ο Μάιος είναι πάντα ένας πολυτάραχος μήνας για το Παρίσι, με τον καθένα να περνάει  το δικό του εργασιακό ή εξεταστικό λούκι, αλλά οι πρώτες μέρες του Ιούνη σηματοδοτούν για όλους την αρχή του καλοκαιριού. Περισσότερο συμβολικά βέβαια, διότι ενώ στην Ελλάδα έχουν ήδη μπει οι ζέστες από την προηγούμενη εβδομάδα, εμείς εδώ ακόμη περιμέναμε. Συνήθως ο ιδανικός καλοκαιρινός καιρός που αρμόζει σε τούτες τις μέρες δεν μας κάνει τη χάρη να εμφανιστεί πριν τις αρχές Ιουλίου…

Πανικός λοιπόν στο Παρίσι όταν πέφτουν οι πρώτες λίγες και σπάνιες αληθινές καλοκαιρινές αχτίδες, και οι Παριζιάνοι (-ες) καλούνται να προσαρμοστούν στην αλλαγή και στο summer mood και να φορέσουν τα καλοκαιρινά τους.  Η μάλλον καλύτερα τα ‘’καλοκαιρινά’’  τους, με έμφαση στα εισαγωγικά, διότι οι ενδυμασίες που παρατηρώ τώρα τελευταία στο δρόμο  μόνο καλοκαιρινές δεν είναι. Τουλάχιστον  σε σχέση με την εικόνα που έχω εγώ για το τι είναι καλοκαίρι.

Είναι γεγονός ότι το Παριζιάνικο στυλ χαρακτηρίζεται και προσδιορίζεται από το ένα και μοναδικό κλασσικό χρώμα. Το Μαύρο. Τυπικό για κάθε σωστή Παριζιάνα που σέβεται τον εαυτό της είναι για παράδειγμα  το συνολάκι μαύρο skinny τζιν, μαύρο δερματινο low boot τύπου chelsea , και ένα πουκάμισο σε κάποιο light χρώμα έτσι για να σπάσει το total look. Και ενώ κανείς θα περίμενε να κάνουν την υπέρβαση τώρα που πιάνουν και οι ζέστες και να βάλουν κάτι διαφορετικό, με κάποια ανησυχία παρακολουθώ περαστικές να φοράνε το ίδιο look, αλλά σε πιο κοντή καλοκαιρινή version. Τοπ πολυφορεμένο look λοιπόν το μαύρο σορτσάκι συνδυασμένο με λευκό Tshirt ,  το γνωστό και πολυαγαπημένο μαύρο blazer και τα ασπρόμαυρα Nike Free. Είναι γεγονός ότι η μονόχρωμη η ασπρόμαυρη παλέτα είναι must και για αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα βέβαια με τα trend reports . Μια ματιά να ρίξω γύρω μου στα μαγαζιά κι επικρατεί μια κυριαρχία του μαύρου χρώματος, σε ρούχα και αξεσουάρ. Μπαίνω στην  Colette, το πιο fashionable multibrand store του Παρισιού που συνήθως τολμά και εντυπωσιάζει με τον πληθωρισμό και την πολυχρωμία, και βλέπω ότι τα πιο πολυσύχναστα stands του πάνω  ορόφου είναι τα ασπρόμαυρα κομμάτια από τις συλλογές του Αlexander Wang, Kenzo και Givenchy .  Paris is going black for summer, όπως αναφέρει και η γαλλική Vogue, και εγώ παρολ’αυτά νιώθω κάποια μελαγχολία. Άσε που ταράχτηκα πάλι σήμερα στο μετρό όταν αντίκρισα εμπρός μου μια πολύ chic κυρία μετρίου αναστήματος ντυμένη από κορφή ως τα νύχια στα μαύρα, και δη με καλσόν, ενώ το meteo έδειχνε σχετική καλοκαιρία. Που πας καλή μου γυναίκα σαν να θρηνείς τα χαμένα σου νιάτα? Ευτυχώς δηλαδή που πέτυχα αργότερα και ένα δυο πιο floral συνολάκια και ηρέμησε το μάτι μου, διότι αλλιώς θα είχα απελπιστεί.

Δεν έχω τίποτα κατά του μαύρου. Αντίθετα φίλοι και γνωστοί μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είμαι γενικά μεγάλη λάτρης του μαύρου χρώματος και ειδικά το χειμώνα το κορμί μου βλέπει σπάνια ζωντανή απόχρωση. Αλλά το καλοκαίρι πάντα το είχα συνδυάσει στο μυαλό μου με χρώμα, τολμηρούς συνδυασμούς, εμπριμέ και πολύ χιούμορ στις στιλιστικές επιλογές.  Είναι πολύ κρίμα να κολλάς στις ευκολίες της μονοχρωμίας, ειδικά όταν τόσοι σχεδιαστές προτείνουν για αυτό το καλοκαίρι παιχνιδιάρικα looks, fun στοιχεία και πολλές, πολλές αποχρώσεις. Τόλμα λοιπόν και εσύ και βάλε χρώμα. Διότι αλλιώς το έχουμε σίγουρα το summertime sadness . Και καλό το τραγουδάκι της Lana δεν λέω, και μεγάλο σουξέ, αλλά ίσως καλύτερα για φέτος να ακολουθήσεις την άλλη της version , αυτή με τα λουλούδια στα μαλλιά και τα χρώματα στο σώμα…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT