Μήπως κάνεις συστηματικά σκασιαρχείο από το γυμναστήριο; Πώς μπορείς να επανορθώσεις

Μήπως κάνεις συστηματικά σκασιαρχείο από το γυμναστήριο; Πώς μπορείς να επανορθώσεις

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη μιας καλής άσκησης. Αν νιώθεις κουρασμένη ή απλά είναι μια από εκείνες τις μέρες που το γυμναστήριο φαντάζει άθλος (ή πολύ βαρετό), υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σιγουρευτείς ότι προσέχεις τον εαυτό σου όπως του αξίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιες τουλάχιστον μια κούπα πράσινο τσάι: Η λίστα με τα οφέλη που κρύβονται πίσω από τα φύλλα του τσαγιού είναι ατελείωτη. Εκτός από τη σύνδεσή του με τη μείωση εμφάνισης καρκίνου,  νόσου Αλτσχάιμερ και διαβήτη τύπου 2, μια ιαπωνική έρευνα έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση πιθανής εμφάνισης  καρδιαγγειακής νόσου. Επίσης έχει μια αξιοπρεπή ποσότητα καφεΐνης, που μπορεί να αποδειχτεί θαυματουργή για εκείνα τα μεσημεριανά ανεπιθύμητα χασμουρητά.

Φάε αργά και χωρίς βιασύνες: Αν έχεις συνηθίσει να τα κάνεις όλα γρήγορα, ακόμη και το να τρως, πάτα φρένο και απόλαυσε το φαγητό σου, τρώγοντας αργά. Πρέπει να συνηθίσεις να τρως αργά και να μασάς την τροφή σου, τόσο ώστε να  υγροποιηθεί επαρκώς πριν την καταπιείς. Αυτό δεν βοηθά απλά το σώμα σου να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά, αλλά κάνει και την πέψη πιο εύκολη ενώ παράλληλα σε χορταίνει πιο γρήγορα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται 20 λεπτά για να πάρει το σήμα του στομάχου πως έχει χορτάσει. Όταν τρως πιο αργά είναι πιθανότερο να έχεις μεγαλύτερη επίγνωση της παρούσας στιγμής κι αυτό θα σε κάνει πιο χαρούμενη, πιο συγκεντρωμένη αλλά και πιο αδύνατη.

Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που θέλεις να κάνεις: Θα νιώσεις πολύ καλύτερα που έκανες σκασιαρχείο από το γυμναστήριο αν σε άλλους τομείς της ζωής σου ξέρεις πως είσαι συνεπής. Το να φτιάξεις μια τέτοια λίστα θα ηρεμήσει και θα χαλαρώσει το μυαλό σου. Αρίθμησε αυτά που θέλεις να κάνεις με σειρά προτεραιότητας και ξεκίνα τη μέρα σου κάνοντας όλα όσα υποσχέθηκες στον εαυτό σου.

Άκου τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση: Πολύ συχνά ακούμε τη μουσική που ταιριάζει με τη διάθεσή μας, αντί να ακούσουμε τη μουσική που παφαπέμπει στη διάθεση που θα θέλαμε να έχουμε. Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι η μουσική μειώνει τα επίπεδα άγχους, καταπραΰνει τους πόνους και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση. Αν δεν είσαι από εκείνες που μπορούν να δουλέψουν με μουσική, άκου την όποτε μπορείς –όπως ας πούμε στο αμάξι πηγαίνοντας στη δουλειά ή στα διαλείμματα σου.

Φρόντισε να απολαύσεις τον ύπνο σου: Πιες ένα χαλαρωτικό ρόφημα και ξάπλωσε στο κρεβάτι σου νωρίς, δίνοντας έτσι στον οργανισμό σου τη δυνατότητα να κοιμηθεί βαθιά.  Μπορεί να ξέρεις τη σημασία του ύπνου για τη ζωή σου, μα σίγουρα κι εσύ, όπως όλοι μας, συχνά του κάνεις «περικοπές ωραρίου», κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία, ζαλάδες, κακοκεφιά αλλά  και έλλειψη όρεξης για το οτιδήποτε.

Κάνε απολέπιση και ενυδάτωση στο δέρμα σου: Λόγω απουσίας σωματικής άσκησης το δέρμα σου μπορεί να δείχνει θαμπό. Από όλα τα καλλυντικά στο ντουλαπάκι σου, ίσως τα πιο σημαντικά από όλα να είναι οι ενυδατικές κρέμες και τα προϊόντα απολέπισης που κάποτε αγόρασες. Μην ξεχνάς να χαρίζεις στο δέρμα σου κάθε πρωί τη φροντίδα που του αξίζει με μια ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σου και κάνε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT