Η Reese Witherspoon συγκλονίζει ως τραγική μάνα

Η Reese Witherspoon συγκλονίζει ως τραγική μάνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Atom Egoyan (“The sweet hereafter”) έρχεται μια ταινία μυστηρίου βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μάρα Λέβιτ, η οποία παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία εξαφάνισης τριών αγοριών κι έχει τίτλο "Τα Δεσμά του Διαβόλου".  Στο ρόλο του ιδιωτικού ντεντέκτιβ, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, ο βραβευμένος με Όσκαρ Colin Firth (“The King’s Speech”) ενώ την τραγική φιγούρα μια εκ των μανάδων ενσαρκώνει η Reese Witherspoon.

Γεννημένη το 1976 στην Νέα Ορλεάνη, η ηθοποιός άρχισε να ασχολείται με το modeling σε ηλικία μόλις 7 ετών. Το 1991 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία «Συνέβη το Καλοκαίρι» του Ρόμπερτ Μάλιγκαν, ενώ έχει βραβευτεί Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το “Walk The Line” και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία για την ίδια ταινία.

Η παρουσία της ως τραγική μάνα έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές ερμηνείες της ηθοποιού σε μία ταινία η υπόθεση της οποίας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Το 1993, τρία οκτάχρονα αγόρια εξαφανίζονται από τα σπίτια τους στην περιοχή Γουέστ Μέμφις του Άρκανσο. Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά έπεσαν θύματα κάποιας περίεργης οργάνωσης. Ένα μήνα μετά συλλαμβάνουν τρεις νεαρούς, αφού ο ένας από τους τρεις, ο οποίος είναι άτομο με νοητική καθυστέρηση, ομολόγησε πως οι τρεις τους ήταν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες των παιδιών. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκαν οι δύο από τους τρεις σε ισόβια και ο τρίτος σε θάνατο, αν και επέμεναν όλοι πως ήταν αθώοι.

Η υπόθεση γνωστή και ως “West Memphis Three” συγκλόνισε την Αμερικανική κοινωνία και συνεχίζει να την απασχολεί καθώς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία.

*Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 5 Ιουνίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT