Η επόμενη μέρα της Lupita Nyong’o

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Lupita Nyongo μάγεψε κοινό και κριτικούς από την πρώτη κιόλας εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη. Απόδειξη, το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε για την ερμηνεία της στο «12 Years A Slave» του Steve McQueen τον περασμένο Μάρτη. Μετά από ένα τόσο δυναμικό ντεμπούτο, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της 31χρονης σταρ.

Αν και το όνομά της έχει συνδεθεί με διάφορα επερχόμενα projects, η ίδια είχε επιβεβαιώσει μόνο την εμφάνισή της στην πολυαναμενόμενη ταινία του JJ Abrams «Star Wars: Episode VII» και το voice over της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Rudyard Kipling «Jungle Book» από τον Jon Favreau.

Παράλληλα, αποκάλυψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι απέκτησε τα δικαιώματα να μεταφέρει σε ταινία το βιβλίο «Americanah» του συγγραφέα Chimamanda Ngozi Adichie:

«Ναι! Είναι αλήθεια: Πήρα τα δικαιώματα να μεταφέρω ένα απίστευτο βιβλίο ενός εξ ίσου απίστευτου συγγραφέα. Αν δεν το έχετε διαβάσει σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα», ανέφερε η ηθοποιός.

Το εν λόγω μυθιστόρημα εκδόθηκε πέρυσι κερδίζοντας το βραβείο «National Book Critics Circle Award for Fiction»  και βρέθηκε μέσα στο Top Ten των βιβλίων που πρότειναν οι New York Times και το BBC . Η ρομαντική ιστορία εξελίσσεται γύρω από τη ζωή ενός Νιγηριανού ζευγαριού, της Ifemelu και του Obinze, εξερευνώντας παράλληλα τις αγριότητες αλλά και τις ευτυχισμένες στιγμές που ζουν ως μοντέρνοι μετανάστες, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Η Lupita, που εκτός από την παραγωγή πρόκειται και να πρωταγωνιστεί στη ταινία, σε δήλωσή της επεσήμανε πως: «Είναι μεγάλη τιμή να μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω το αριστούργημα του κυρίου Adichie στη μεγάλη οθόνη. Οι ιστορίες της Ifemelu και του Obinze, που περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου, είναι τόσο λεπτομερείς και οικίες που με καθήλωσαν. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση να μπορείς να πεις μια πραγματικά διεθνή ιστορία».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT