Η Jane Fonda μιλάει για την βράβευσή της από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Η Jane Fonda μιλάει για την βράβευσή της από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν το 1978 η Jane Fonda παρέδιδε στον πατέρα της, Henry  το τιμητικό Life Achievement Award του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI), ούτε που φανταζόταν πως 36 χρόνια αργότερα θα γινόταν εκείνη το 42ο τιμώμενο πρόσωπο του και η 8η γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που θα λάμβανε αυτήν την τιμητική διάκριση.

«Η Jane Fonda είναι μια υψηλότητα της Αμερικανικής φιλμογραφίας», ανέφερε ο Howard Stringer, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του AFI, στη λαμπερή τελετή που έλαβε χώρα στο Dolby Theatre του Hollywood. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός δήλωσε σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter: «Όταν μου τηλεφώνησαν σχετικά με την βράβευση έβαλα τα κλάματα. Είναι η μεγαλύτερη των τιμών! Έχω παραδώσει αυτό το βραβείο στην Bette Davis, την Barbara Stanwyck και φυσικά τον πατέρα μου, μα ποτέ δεν πίστευα πως θα τιμούσαν εμένα», προσθέτοντας: «Ξέρετε, έλειπα από την κινηματογραφική βιομηχανία για 15 χρόνια, και επέστρεψα ξανά στα 65 μου. Γι’ αυτό νιώθω τόσο ευλογημένη για αυτό το βραβείο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο βίντεο: « Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Κοιτάω συνεχώς πίσω μου (τις αφίσες) για να σιγουρευτώ» και συνεχίζει: «Νιώθω σα να βρίσκομαι στον 7ο ουρανό».

Στην τελετή-αφιέρωμα για τη κινηματογραφική αλλά και ακτιβιστική δράση της μεγάλης ηθοποιού παρεβρέθηκαν πολλοί από τους μεγαλύτερους χολιγουντιανούς σταρ μεταξύ των οποίων οι βραβευμένες με Όσκαρ Marcia Gay Harden και Sally Field, η Diane Lane, η Eva Longoria που συνεργάζεται με την Fonda ως αντιπρόσωπος της εταιρίας καλλυντικών L’Oreal ,η Felicity Huffman, η Meryl Streep, ο σκηνοθέτης Mel Brooks, η Cameron Diaz, η Sandra Bullock, ο  Morgan Freeman καθώς και η Catherine Zeta με τον Michael Douglas, ο οποίος τιμήθηκε με το αντίστοιχο  βραβείο το 2009, και ήταν και εκείνος  που, μετά από προσωπική αίτηση της Jane Fonda, της παρέδωσε το βραβείο.

Η στιλιστική επιλογή της τιμούμενης σταρ ήταν όπως πάντα εκθαμβωτική, με ένα  ασπρόμαυρο χειροποίητο mermaid gown από την σχεδιάστρια Vera Wang και ένα κομψό Smythson cluch από μαύρο σατέν, ενώ το κομψό σύνολό της ολοκλήρωναν μια σειρά από Chopard διαμαντένια κοσμήματα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT