Ραπ γένους θηλυκού και εντυπωσιακού: Η Iggy Azalea, κατακτώντας την κορυφή των αμερικανικών charts σε μία υπέροχη φωτογράφιση

Ραπ γένους θηλυκού και εντυπωσιακού: Η Iggy Azalea, κατακτώντας την κορυφή των αμερικανικών charts σε μία υπέροχη φωτογράφιση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστεμμένη ως η πιο επιτυχημένη γυναίκα στη μουσική βιομηχανία αυτή τη στιγμή, με τα τραγούδια τις «Fancy» και  «Problem» στην κορυφή των charts, η Iggy Azalea, φαίνεται πως είναι η θηλυκή αυστραλιανή απάντηση στο μύθο που θέλει την ραπ μουσική μια ανδροκρατούμενη κλειστή κοινότητα.

Η αυστραλιανή ράπερ φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Billboard, με ένα εντυπωσιακό cropped top που δημιουργεί την οφθαλμαπάτη πως το printed σχέδιο με τα εκατοντάδες κοσμήματα είναι το μοναδικό που φοράει η 23χρονη σταρ, υπέροχες ξανθιές μπούκλες γεμάτες όγκο, ένα μαύρο μεσάτο παντελόνι και 12ποντα μαύρα stilettos.

«Ποτέ μου δεν είχα φανταστεί πως κάποιο τραγούδι μου θα γινόταν  Νο.1 στην Αμερική. Είμαι μια γυναίκα ράπερ και κάτι τέτοιο έχει συμβεί μονάχα τρείς φορές στην ιστορία της μουσικής σκηνής», αναφέρει στην συνέντευξη που παραχώρησε στη βίβλο της μουσικής, ενώ εκμυστηρεύεται πως: «Όπως πολλοί πριν από εμένα, αυτός που με ενέπνευσε να καταπιαστώ με την ραπ ήταν ο Tupac Shakur. Ήμουν 14 χρονών όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι του “Baby Don’t Cry”».

Σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξής της, δηλώνει πως δεν καταλαβαίνει πως οι άνθρωποι είχαν συνδυάσει την αυστραλιανή καταγωγή της με εκείνο που όριζαν ως αυθεντικό: «Ειδικά στην ραπ σκηνή όλοι προσπαθούν να είναι αυθεντικοί. Εύχομαι οι άνθρωποι να ήξεραν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι αυθεντικός. Με ρώταγαν πώς και δεν γράφω για πιο “αυστραλιανά” πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γράψω κομμάτια για το πώς καβαλάς την ράχη ενός καγκουρό για να θεωρηθώ αυθεντική».

Κάνοντας μια εκρηκτική είσοδο στη μουσική σκηνή, το ντεμπούτο άλμπουμ της «The New Classic» , κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Billboard 200, μια πρωτιά που μέχρι τότε είχαν διατηρήσει μονάχα οι Beatles, ενώ θεωρείται η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στα μουσικά charts, γυναίκα ράπερ, μετά το άλμπουμ της  Nicki Minaj « Pink Friday: Roman Reloaded» το 2012.

Μιλώντας για την μουσική της καριέρα μέχρι στιγμής, η εντυπωσιακή Iggy Azalea ανέφερε πως όταν πρωτοξεκίνησε να ασχολείται με την ραπ, νόμιζε πως θα μετακόμιζε στο Sydney, μα όταν έφτασε εκεί απογοητεύτηκε: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν καθόλου του στυλ μου. Ήμουν 16 χρονών όταν είπα στην μητέρα μου πως θα πήγαινα διακοπές στο Miami με μια φίλη. Στην πραγματικότητα πήγα μόνη μου και όχι για διακοπές αλλά αποφασισμένη να μην ξαναγυρίσω μέχρι να τα καταφέρω».  Και πράγματι, φαίνεται πως η σκληρή δουλεία της απέδωσε καρπούς, αφού το τραγούδι της σε συνεργασία με την Charli XCX, «Fancy», βρίσκεται ήδη στο Νο.1 του αμερικανικού Billboard, ενώ η συνεργασία της με την Arianna Grande στο τραγούδι «Problem» βρίσκεται αμέσως μετά, στην θέση Νο.2.

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες την φωτογράφιση της Iggy Azalea.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT