Ο γύρος του κόσμου με ένα «κλικ»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ονειρεύεσαι να ταξιδέψεις ανά τον κόσμο, το Google Street View (GSV) σού δίνει την ευκαιρία να το κάνεις με ένα μόνο «κλικ». Από τα εξωτικά νερά των Galapagos στην κορυφή του Everest, το GSV προσφέρει μία πανοραμική ξενάγηση στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία.

Ενώ υπό άλλες συνθήκες ένα ταξίδι στη Βραζιλία θα απαιτούσε χρήμα και χρόνο, αρκεί να πληκτρολογήσεις την τοποθεσία που επιθυμείς και το  Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή θα βρεθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην οθόνη του υπολογιστή σου. Από εκεί, μπορείς εύκολα να εξερευνήσεις τον βυθό των Galapagos με τα μοναδικά ενδημικά είδη, όπως η γιγάντια χελώνα, ή να μεταφερθείς σε παρθένες παραλίες, βάλτους, και ηφαιστειακά πετρώματα.

Αφήνοντας πίσω τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία, μπορείς να κάνεις βουτιά στον χρόνο, ταξιδεύοντας για παράδειγμα πίσω στον 13ο αιώνα, για να δεις το αλατωρυχείο Wieliczka στην Πολωνία, το οποίο αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και έχει περιληφθεί από το 1978 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός όμως από τον γύρο του κόσμου, το Google Street View σού δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθείς ακόμη και στη γειτονιά σου. Πώς θα σου φαινόταν μία βόλτα 360 μοιρών στους δρόμους γύρω από το σπίτι σου;

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT