Πέντε tips για να παραμένεις υγιής ακόμα κι όταν δεν έχεις χρόνο

Πέντε tips για να παραμένεις υγιής ακόμα κι όταν δεν έχεις χρόνο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε πρωί δεσμεύεσαι ότι θα υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά μόλις φτάσει το απόγευμα το έχεις ήδη ξεχάσει. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν δύσκολο να προσαρμόσουν υγιεινές συνήθειες στην έντονη καθημερινότητά τους, έχοντας ως βασική δικαιολογία την έλλειψη χρόνου. Η αλήθεια είναι όμως ότι η προάσπιση της υγείας σου και η επιλογή ενός καλύτερου τρόπου ζωής δεν απαιτεί να ξοδέψεις ούτε πολύ χρόνο ούτε χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις έξυπνες επιλογές, και τα παρακάτω tips  υπόσχονται να σε βοηθήσουν.

Έχε έτοιμα τα ρούχα της γυμναστικής δίπλα στο κρεβάτι σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντικρίσεις μόλις ξυπνήσεις είναι τα ρούχα της γυμναστικής. Ετοίμασέ τα αποβραδίς για να γλιτώσεις χρόνο από το πρωινό ψάξιμο, αλλά και για να σου δώσουν κίνητρο να γυμναστείς.

Προετοίμασε τα σνακ σου

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να κάνεις μία διατροφική ατασθαλία ξέρεις ότι έχεις την επιλογή του υγιεινού σνακ, οι πιθανότητες να προτιμήσεις το δεύτερο αυξάνονται. Έχε στην τσάντα σου μπάρες δημητριακών, σακουλάκια με ανάλατους ξηρούς καρπούς και φυσικά φρούτα που δεν αλλοιώνονται εύκολα, όπως μπανάνες και μήλα, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης σε ψυγείο.

Μπες στην κουζίνα

Θα εκπλαγείς πόσο λίγο χρόνο χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις θρεπτικά και υγιεινά πιάτα μόνη σου. Αν πιστεύεις ότι δεν προλαβαίνεις να μαγειρεύεις το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά σου, δεν έχεις παρά να ετοιμάσεις το φαγητό από το προηγούμενο βράδυ.

Επέλεξε το σωστό ντελίβερι

Όταν νιώθεις ότι ο χρόνος σε πιέζει, θα στραφείς αναπόφευκτα στην έτοιμη λύση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνεις τη σωστή επιλογή. Κάνε μία έρευνα αγοράς και επίλεξε πιάτα με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες. Αναζήτησε  τα εστιατόρια που τηρούν τις προϋποθέσεις για μία σωστή διατροφή και προτίμησέ τα κάθε φορά που χρειάζεται να παραγγείλεις ή να δειπνήσεις έξω.

Πήγαινε για τρέξιμο

Δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην ξεκινήσεις τρέξιμο από σήμερα κιόλας. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις μαζί σου είναι μία τσάντα με τα απολύτως απαραίτητα (παπούτσια, σορτς, t-shirt), ώστε να τρέχεις κατευθείαν μετά τη δουλειά. Εκτός του ότι είναι ανέξοδο, το τρέξιμο θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να μην επιστρέψεις στο σπίτι με τις έγνοιες της ημέρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT