Σκαλιά που χαίρεσαι να ανεβαίνεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καμβάδες μετατρέπονται οι σκάλες αρκετών πόλεων ανά τον κόσμο, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα τόσο στους ντόπιους όσο και τους τουρίστες. Καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες έχουν βαλθεί να ομορφύνουν τις γειτονιές τους, προσθέτοντας γενναίες δόσεις χρωμάτων και φαντασίας εκεί που κυριαρχεί το γκρι του τσιμέντου.

Από ένα κοινοτικό έργο στο San Francisco στα προσωπικά projects του Jorge Selaron στο Rio de Janeiro, οι σκάλες παρέχουν μια τρισδιάστατη επιφάνεια για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Για τον Χιλιανό καλλιτέχνη Jorge Selaron, η διακόσμηση της ερειπωμένης σκάλας στο μπροστινό μέρος του σπιτιού του μετατράπηκε σε ένα παγκοσμίου φήμης χαρακτηριστικό του Rio. Στην Κωνσταντινούπολη, ο Huseyin Cetinel, ένας συνταξιούχος δασοκόμος μηχανικός, έβαψε μία πληθώρα σκαλιών στα χρώματα του ουράνιου τόξου γιατί ήθελε να «κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν». 

Ένα βήμα πιο κοντά στον σουρεαλισμό έφερναν τους επισκέπτες τα σκαλιά του Philadelphia Museum  – περισσότερο γνωστό ως σκηνικό στην πρώτη ταινία Rocky – τα οποία κοσμούνταν με το πρόσωπο του Salvador Dali με αφορμή μια μεγάλη αναδρομική έκθεση για το έργο και τη ζωή του ζωγράφου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT