Η Ελλάδα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ελλάδα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

600 σχήματα, 38 πόλεις, 350 σημεία. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα με πολλή και καλή μουσική. Από κλασική σε αρχαιολογικούς χώρους, jazz και παραδοσιακή σε κήπους, blues, rock και hip-hop σε πεζόδρομους και πλατείες, η μουσική έχει την τιμητική της από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.  Το επετειακό σημείο για φέτος είναι η παραλία ΣΕΦ Μοσχάτου στην Αττική, όπου και θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις για όλο το τριήμερο.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η οποία ξεκίνησε στην Αθήνα το 1999, έχει ως στόχο την προώθηση της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι εκδηλώσεις καλύπτουν διαφορετικά είδη μουσικών επιλογών, με αποτέλεσμα να καλύπτει τις προτιμήσεις του ευρύτερου κοινού αλλά και να ανοίγει νέους μουσικούς δρόμους. Στο πλαίσιο της Γιορτής, δίνεται επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες που προάγουν και υποστηρίζουν εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δράσεις κατάρτισης γύρω από τα μουσικά επαγγέλματα. Έτσι, παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις, διεξάγονται σεμινάρια, εργαστήρια και ημερίδες σε συνεργασία με καθηγητές, εκπαιδευτικούς φορείς και ινστιτούτα.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες για το πρόγραμμα europeanmusicday.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT