Η Björk στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μία καριέρα δεκαετιών, η καλλιτέχνης που έχει εμπλέξει όσο καμία άλλη την Τέχνη με την pop μουσική, λαμβάνει την αναγνώριση που της αξίζει. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) ανακοίνωσε για το 2015 μία αναδρομική έκθεση εφ όλης της ύλης αφιερωμένη στο πολύπλευρο έργο της συνθέτριας, μουσικού και καλλιτέχνιδας Björk.

Με υπεύθυνο τον Klaus Biesenbach, Επιμελητή του Large at MoMA και Διευθυντή του MoMA PS1, η έκθεση Björk αντλεί υλικό από τα τολμηρά και περιπετειώδη project, τα οποία έχει να επιδείξει η καλλιτέχνιδα κατά τη διάρκεια της εικοσαετής πορείας της, και από τα επτά μακροσκελή άλμπουμ της – από το Debut (1993) στο Biophilia (2011)— καταγράφοντας την καριέρα της μέσα από τον ήχο, την εικόνα, τα όργανα, τα αντικείμενα, τα κοστούμια και τις performance της.

Η εγκατάσταση, θα παρουσιάσει μία αφήγηση τόσο βιογραφική όσο και ευφάνταστα φανταστική, γραμμένη από την ίδια την Björk και τον καταξιωμένο Ισλανδό συγγραφέα Sjón Sigurdsson. Θα παρουσιαστούν επίσης, συνεργασίες της Björk με σκηνοθέτες, φωτογράφους, σχεδιαστές μόδας και καλλιτέχνες, αλλά η έκθεση θα κορυφωθεί με μία νέα καθηλωτική μουσική και κινηματογραφική εμπειρία, την οποία συνέλαβε και υλοποίησε ο σκηνοθέτης Andrew Huang σε συνεργασία με την Autodesk, μία κορυφαία εταιρία στον χώρο της τρισδιάστατης εικόνας. Η έκθεση Björk θα διαρκέσει από τις 7 Μαρτίου μέχρι τις 7 Ιουνίου του 2015 και το MoMA θα είναι ο μοναδικός εκθεσιακός χώρος.

«Η Björk είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος καλλιτέχνης της οποίας η συμβολή στην σύγχρονη μουσική, στον κινηματογράφο, τη μόδα, την τέχνη είχε σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή της σε όλο τον κόσμο. Αυτή η άκρως πειραματική έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια άμεση εμπειρία στο σύνολο της δουλειάς της» δήλωσε ο Biesenbach.

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT