Η εικονογράφος Grace Ciao δημιουργεί φορέματα από λουλούδια

Η εικονογράφος Grace Ciao δημιουργεί φορέματα από λουλούδια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το floral αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού, αλλά η εικονογράφος Grace Ciao από την Σιγκαπούρη φαίνεται να το έχει εξελίξει σε άλλο επίπεδο. Η Ciao επαναχρησιμοποιεί όμορφα πέταλα λουλουδιών ως ύφασμα για τα σχέδια που αποτυπώνει στο χαρτί.

Η 22άχρονη φοιτήτρια αναδιπλώνει τα πέταλα σε σχήμα φορέματος και τα εναποθέτει με τέτοιο τρόπο ώστε να δείξει πώς μπορούν να κολακεύσουν το γυναικείο σώμα. Η δημιουργικότητά της όμως δεν σταματά εκεί, αφού έχει μάθει να τα σχεδιάζει καλειδοσκοπικά prints, χρησιμοποιώντας τη συμμετρία των λουλουδιών.

Η αγάπη της για τη μόδα και ένα μαραμένο τριαντάφυλλο στάθηκαν αρκετά για να ξεκινήσει η Grace αυτή τη δημιουργική ενασχόληση. «Θυμάμαι πόσο όμορφο ήταν (σ.σ. το τριαντάφυλλο) και θέλησα να ‘διατηρήσω’ την ομορφιά του. Οπότε έκανα σχέδια μόδας» αποκάλυψε και πρόσθεσε «Τα λουλούδια με βοήθησαν να δημιουργήσω σχέδια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχα σκεφτεί. Τα πέταλα λειτουργούν ιδανικά για τις εικονογραφήσεις, επειδή η λεπτότητα και η φινέτσα τους μιμούνται αυτές ενός μαλακού υφάσματος». Αν και το αντικείμενο σπουδών της Grace δεν έχει καμία σχέση με τα σχέδιά της, η καλλιτέχνης έχει καταφέρει να κάνει διάσημο τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram – με πάνω από 23 χιλιάδες followers –προσφέροντας μαθήματα σχεδίου μόδας.

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT