Μην σπαταλάς την ώρα σου: Οκτώ ενδείξεις πως το πρώτο σας ραντεβού θα είναι και το τελευταίο

Μην σπαταλάς την ώρα σου: Οκτώ ενδείξεις πως το πρώτο σας ραντεβού θα είναι και το τελευταίο

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς στο πρώτο ραντεβού – κάτι που ισχύει τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Αν μάλιστα, ψάχνεις κάτι πιο ουσιαστικό από μία βραδιά φλερτ, τότε το πρώτο ραντεβού αποκτά αυτόματα περισσότερη αξία. Για να μην χάνεις όμως άδικα τον χρόνο σου, δώσε προσοχή στα σημάδια που δείχνουν ότι το πρώτο ραντεβού δεν θα έχει μέλλον.

1. Αν μιλάει συνεχώς για την πρώην:  Αυτός είναι κι ένας καλός τρόπος να ελέγξεις όχι μόνο αν τον κυνηγάει ακόμη το παρελθόν του, αλλά και το ίδιο το ποιόν του. Αν ξεκινήσει να σου εξιστορεί  για το πόσο υπέροχα περνούσαν με την πρώην του, πόσο ταιριαστοί ήταν, ή αν τη στολίζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα αναφέροντας πόσο τον πλήγωσε, ή αν ακόμη σου πει πως η κατάσταση μεταξύ τους είναι «κάπως μπερδεμένη», τότε δεν αξίζει να ασχοληθείς περισσότερο. Είναι προφανές πως δεν είναι διαθέσιμος,  και σίγουρα δεν θέλεις να γίνεις ο τρίτος τροχός της αμάξης, ακόμη κι αν η πρώην είναι το φάντασμα ανάμεσά σας. 

2. Αν σε στήσει:  Μπορεί μια γυναίκα να δικαιολογείται να αργήσει λίγο (όχι πάνω από 10 λεπτά), ένας άντρας όμως δεν νοείται να σε στήσει, ειδικά στο πρώτο ραντεβού,  και πόσο μάλλον αν δεν έχει ενημερώσει νωρίτερα. Φυσικά, το να του τύχει κάτι απρόοπτο είναι ανθρώπινο, αλλά θα πρέπει να σκεφτεί να σε ενημερώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

3. Αν δεν έχει καλούς τρόπους:  Δεν χρειάζεται να ξέρει όλο το savoir vivre για να σε εντυπωσιάσει, όμως οι κακοί τρόποι αποτελούν έναν καλό λόγο για να μην δώσεις συνέχεια στα ραντεβού σας. Αν σου απευθύνεται με τον τρόπο που θα απευθυνόταν στους φίλους του, αν παραπονιέται για το πόσο ακριβά είναι όλα στο μενού,  αν δεν προθυμοποιηθεί να σε κεράσει κι αν δεν προσφερθεί να σε γυρίσει σπίτι,  σίγουρα έχει χάσει στα σημεία. Στα συν, αντιθέτως,  είναι το να κρατήσει την πόρτα για να περάσεις, την καρέκλα για να καθίσεις και να βάλει ποτό πρώτα στο δικό σου ποτήρι.

4. Αν μεθύσει: Έχε υπόψη σου τον «Χρυσό Κανόνα του Ενός Ποτού». Το να πιείτε ένα με δυο ποτήρια κρασί θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αποβάλετε το άγχος, όμως το να παραπατάει και να μην ξέρει τι λέει στο τέλος της βραδιάς, είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψει την ατμόσφαιρα.

5. Αν δεν σέβεται την άποψή σου: Ο σεβασμός είναι απαραίτητος σε όλες τις πτυχές των σχέσεων που δημιουργούμε, πόσο μάλλον με τον άνθρωπο που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας. Σίγουρα δεν μπορείτε να συμφωνείτε σε όλα, αλλά αν σε κάνει να νιώσεις άβολα ή αμήχανα δείχνοντας ασέβεια προς τις απόψεις και τα προσωπικά σου όρια, τότε μην νιώσεις τύψεις  αν αποφασίσεις να μην τον ξαναδείς.

6. Αν το αγαπημένο του θέμα είναι ο εαυτός του:  Αναμφίβολα θα τον ρωτήσεις για εκείνον, τη ζωή και τα ενδιαφέροντά του, αφού σκοπός του ραντεβού είναι να μάθετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Αυτό φυσικά δεν τον δικαιολογεί αν αποφασίσει να μονοπωλήσει τη συζήτηση γύρω από τον εαυτό του. Το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνεις εσύ για να μάθεις περισσότερα για εκείνον, θα έπρεπε να το δείχνει κι εκείνος αντίστοιχα. Αν όχι, μάλλον έχεις να κάνεις με ένα εγωκεντρικό άτομο που η μοναδική αγάπη στη ζωή του, είναι αυτή για τον εαυτό του.

7. Αν δεν σε ελκύει η εμφάνισή του: Φυσικά αν δεν σου άρεσε σαν άντρας δε θα δεχόσουν να βγεις μαζί του, αλλά το πώς θα αποφασίσει να εμφανιστεί στο ραντεβού σας, λέει πολλά για το πόσο σοβαρά σε βλέπει. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι καλοντυμένος (χωρίς υπερβολές), καθαρός και περιποιημένος.

8. Αν δίνει περισσότερη προσοχή στο κινητό του: Αν η προσοχή του διασπάται συνεχώς από την οθόνη του κινητού του, τότε μάλλον  πρέπει να πιεις το ποτό σου και να τον καληνυχτίσεις. Το τελευταίο που θέλεις είναι να αισθάνεσαι ότι θα προτιμούσε να βρίσκεται με αυτόν ή αυτήν που συνομιλεί και όχι με εσένα.

Επιμέλεια: Μαριλίνα Μπακούρη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT