Τα τέλεια κορμιά των celebrities αποθαρρύνουν τις γυναίκες από το να κάνουν δίαιτα

Τα τέλεια κορμιά των celebrities αποθαρρύνουν τις γυναίκες από το να κάνουν δίαιτα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα έλεγες κανείς ότι τα τέλεια κορμιά των celebrities θα αποτελούσαν έναν καλό λόγο για να ξεκινήσουμε δίαιτα. Ωστόσο, μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι φωτογραφίες διάσημων γυναικών, όπως η Michelle Keegan και Elle Macpherson, που επιδεικνύουν το καλλίγραμμο σώμα τους επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.  Αντί να αντλούν κίνητρο για να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους, το 62% των γυναικών αποκαλύπτουν ότι είναι λιγότερο διατεθειμένες να κάνουν δίαιτα όταν βλέπουν τέτοιου είδους φωτογραφίες. Πάνω από τις μισές γυναίκες (το 54%) λένε ότι είναι πιο πιθανό να «να τα παρατήσουν» παρά να χάσουν βάρος, καθώς συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα καταφέρουν να αποκτήσουν το σώμα που πραγματικά επιθυμούν.

Ποιες είναι όμως οι celebrities που αποθαρρύνουν περισσότερο από κάποιες άλλες τις υπόλοιπες γυναίκες από το να κάνουν δίαιτα; Νούμερο ένα στη λίστα είναι η ηθοποιός Michelle Keegan, ενώ ακολουθεί η κριτής του τηλεοπτικού show Britain's Got Talent, Amanda Holden. Τρίτη στη σειρά είναι το supermodel Elle Macpherson – η οποία συνεχίζει να δείχνει υπέροχη στα 50 της – με τις Miranda Kerr και Gwyneth Paltrow να καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις.

Ωστόσο, το 85% των γυναικών παραδέχεται ότι παρακολουθεί μέσω των media τις φωτογραφίες των star με μαγιό και το 72% ότι συγκρίνει συνειδητά το σώμα του με αυτών των celebrities, με το 64% να αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι στα διάσημα κορμιά. Αυτό το συναίσθημα είναι πιο έντονο ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν την ίδια περίπου ηλικία με τις star που καταφέρνουν και διατηρούνται σε φόρμα. Η πλειοψηφία όμως των γυναικών θεωρεί ότι οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τις celebrities με μαγιό έχουν δεχτεί επεξεργασία, με αποτέλεσμα να αποτελούν λάθος πρότυπα για τις «πραγματικές» γυναίκες. Το 82% των γυναικών θα προτιμούσε να έβλεπε αναλλοίωτες τις φωτογραφίες των διασήμων, όπως ακριβώς είναι και αυτές των κανονικών γυναικών.

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι γυναίκες βρίσκουν κάπως καταθλιπτικές τις «τέλειες» φωτογραφίες της Michelle Keegan και των υπολοίπων celebrities such, όπως η Elle Macpherson και η Gwyneth Paltrow. Πώς μπορούν να τις ανταγωνιστούν χωρίς προσωπικούς γυμναστές και μακροβιοτικές δίαιτες;» σχολίασε εκπρόσωπος των συμπληρωμάτων διατροφής Forza και κατέληξε «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν. Έχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν, όπως η καριέρα και η οικογένειά τους».

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT