Ένα Μουσείο για το Star Wars, αξίας 700 εκατομμυρίων, χτίζει ο George Lucas στο Σικάγο

Ένα Μουσείο για το Star Wars, αξίας 700 εκατομμυρίων, χτίζει ο George Lucas στο Σικάγο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις του Star Wars θα αναριγήσουν στο άκουσμα της είδησης που θέλει τον George Lucas να έχει επιλέξει το Σικάγο για να χτίσει ένα μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στη δημοφιλή σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας.  Παρά το γεγονός ότι o σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Σαν Φρανσίσκο, επέλεξε το Σικάγο – τη γενέτειρα της συζύγου του Mellody Hobson –  ως το μέρος που θα φιλοξενήσει το νέο μουσείο που θα στεγάσει τη συλλογή του από τα αναμνηστικά αντικείμενα του  Star War.

Ο Lucas έχει υποσχεθεί να δωρίσει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και τη λειτουργία του ιδιωτικού χώρου, που πιθανότατα θα φέρει το όνομα Lucas Museum of Narrative Art. Λέγεται επίσης, ότι ο σκηνοθέτης θα δωρίσει ένα μεγάλο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του, η οποία περιλαμβάνει εικόνες, κόμικ, αφίσες ταινιών και πολύτιμα έργα ζωγραφικής, κάποια από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από τον Norman Rockwell.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Lucas είχε δεχτεί πίεση τόσο από το Σαν Φρανσίσκο όσο και το Λος Άντζελες  για να χτίσει το νέο του μουσείο. Κι ενώ ο σκηνοθέτης φαινόταν αρχικά διατεθειμένος να επιλέξει το Σαν Φρανσίσκο, όταν η πόλη αρνήθηκε να του διαθέσει το μέρος που επιθυμούσε, στράφηκε στο Σικάγο. Σε δήλωσή του, ο Lucas αναγνωρίζει το γεγονός ότι στρέφεται εναντίον της ιδιαίτερης πατρίδας του, λέγοντας «Το να επιλέξω το Σικάγο είναι σωστό για το μουσείο, αλλά μία δύσκολη απόφαση για μένα προσωπικά λόγω των ισχυρών προσωπικών και επαγγελματικών δεσμών μου με την Bay Area». Το μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2018.

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT