Οι κλισέ φωτογραφίες που αγαπάμε να μισούμε στις διακοπές

Οι κλισέ φωτογραφίες που αγαπάμε να μισούμε στις διακοπές

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το  news feed μας σε facebook και instagram έχει ήδη γεμίσει από τις πρώτες φωτογραφίες φίλων και γνωστών που παραθερίζουν. Και παρόλα τα like που μπορεί να μοιράζουμε απλόχερα, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς απλά μισούμε τις κλασικές φωτογραφίες διακοπών. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα που διεξήχθη από το website αναζήτησης ξενοδοχείων Top10.com.

Το screenshot που δείχνει την πρόγνωση καιρού από τον μελλοντικό προορισμό διακοπών, οι selfie και τα ηλιοκαμένα πόδια (hot dog) αποτελούν το τρίπτυχο των πιο εκνευριστικών φωτογραφιών για όλους εκείνους που μένουν πίσω στην πόλη. Όσο εσύ χαίρεσαι που θα βρεθείς στο ηλιόλουστο Παρίσι, το 51% των ερωτηθέντων της έρευνας θεωρούν τετριμμένες τις εικόνες που απεικονίζουν την πρόγνωση του καιρού. Οι selfies από την άλλη, μπορεί να δείχνουν πόσο ωραία περνάς με τους φίλους σου, αλλά το 44% τις βρίσκει ενοχλητικές. Όσο για τα λεγόμενα hot dog legs, το 32% δήλωσε ότι θα ήθελε να βλέπει λιγότερες φωτογραφίες ηλιοκαμένων ποδιών στο news feed του.  Αν πάλι θέλεις να απαθανατίσεις την στιγμή που πηδάς στον αέρα, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου ότι το 31% μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του και χωρίς να τη δει.

«Κλισέ ή όχι, σε όλους μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες από τα ταξίδια μας, οπότε γιατί όχι; Είτε βγάζουμε είτε όχι αυτές τις φωτογραφίες, το να τις βλέπουμε ξανά και ξανά στα social media δεν σημαίνει ότι δεν είναι και αρεστές στους ζηλιάρηδες φίλους μας που μένουν πίσω» σχολιάζει ο Alex Buttle από το Top10.com.

Οι φωτογραφίες που σε δείχνουν να προσποιείσαι ότι αγγίζεις διάσημα κτήρια, όπως ο Πύργος της Πίζα, ή αυτές που έχεις γράψει στην άμμο κάποιο όνομα ή ακόμα χειρότερα «εύχομαι να ήσουν εδώ», βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη της λίστας. Η λίστα όμως δεν ολοκληρώνεται χωρίς τις κλασικές φωτογραφίες με ηλιοβασίλεμα, φοίνικες με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και φυσικά δροσιστικά κοκτέιλ και λαχταριστό φαγητό.

Το Top 10 των κλισέ που αγαπάμε να μισούμε στις διακοπές

1.  Ο καιρός στο iPhone (51%)

2.   Selfie  (44%)

3.   Hot dog legs  (32%)

4.   Όταν πηδάς στον αέρα (31%)

5.   Όταν κάνεις ότι πιάνεις κτήρια (26%)

6.   Ονόματα γραμμένα στην άμμο  (24%)

7.   Φωτογραφίες σε σώμα καρτούν  (21%)

8.   Ηλιοβασίλεμα  (19%)

9.   Μπλε ουρανός και φοίνικες (16%)

10. Φαγητό και ποτό  (5%)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT