Ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο της μόδας!

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο της μόδας!

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόδα και πολιτική είναι έναw απίθανοw συνδυασμός, αλλά όταν οι σχεδιαστές αποφασίζουν να υπερασπιστούν πρόσωπα πολιτικά αμφιλεγόμενα, μεγάλα πράγματα μπορούν να συμβούν. Έτσι, αυτόν τον Σεπτέμβριο, ο ιδρυτής του WikiLeaks Jullian Assange θα κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο της μόδας. Ο Assange θα εμφανιστεί στο επικείμενο show του Ben Westwood, στο οποίο θα παρουσιάσει ρούχα εμπνευσμένα από τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ στο spaghetti western Ο Καλός, ο κακός και ο άσχημος, μαζί με έξι ακόμα μοντέλα.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks – ο οποίος σήμερα ζει στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική επίθεση – δεν θα διακινδυνεύσει την ελευθερία του, αφού το show θα πραγματοποιηθεί στην τρέχουσα κατοικία του . «Ο Jullian ζει στην Πρεσβεία εδώ και δύο χρόνια και είναι σημαντικό για αυτόν να μην μένει στην αφάνεια. Θέλω να τονίσω τα δεινά που βιώνει. Αυτό που του συνέβη είναι εντελώς άδικο» δήλωσε ο σχεδιαστής, και πρόσθεσε: «Έχω σχεδιάσει κάτι για αυτόν και θα πρέπει να του το πάω για να το φορέσει».

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο της μόδας!-1

Στην επίδειξη φέρεται να είναι καλεσμένος και ο George Clooney με την αρραβωνιαστικιά του και δικηγόρο Amal Alamuddin, η οποία υπήρξε μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Assange. Δεν είναι όμως μόνο ο Ben που δείχνει την υποστήριξή του στον Assange, αφού το 2012 η μητέρα του Vivienne Westwood είχε σχεδιάσει ένα t-shirt το οποίο έγραφε "I'm Julian Assange", δηλώνοντας έτσι την υποστήριξή της.

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT