Καλοκαιρινές αποδράσεις στις καλύτερες ταράτσες και βεράντες της Αθήνας

Καλοκαιρινές αποδράσεις στις καλύτερες ταράτσες και βεράντες της Αθήνας

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε μετράς αντίστροφα και στωικά το χρόνο για την άδεια του Αυγούστου, είτε είσαι από αυτούς που αποφάσισαν να καθυστερήσουν τις διακοπές τους για να αποφύγουν τον συνωστισμό, το μόνο σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι στην πόλη μας εμπνέει για βραδινό  σεργιάνι και χαλαρό ποτάκι ή φαγητό, με ταξιδιάρικες μουσικές και θέα τον αττικό ουρανό, έξω από τους τέσσερις τοίχους της καθημερινότητάς μας.

Εμείς σου προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα (κάποια γνωστά, αλλά και κάποια κρυφά) open air μαγαζιά και μπαράκια της Αθήνας, που θα κάνουν τις νυχτερινές σου βόλτες στην πόλη, αξέχαστες.

“Α” for Athens (Μιαούλη 2 – 4, Μοναστηράκι): Μετρώντας 3 χρόνια λειτουργίας, τα υπέροχα cocktail και η πανοραμική του θέα, τού έχουν εξασφαλίσει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Στο bar του ξενοδοχείου A for Athens,  η μοντέρνα αισθητική φλερτάρει την αρχαία παράδοση (σε μια ατέρμονη ενατένιση του επιβλητικού βράχου της Ακρόπολης), αλλά και την πολύβουη ζωή της πλατείας του Μοναστηρακίου. Όσο για την ποιότητα, αρκεί να πούμε μόνο, πως πέρυσι ο head bartender του, Θοδωρής Πυρίλλος, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό cocktail worldclass και το ομότιτλο «Α for Athens sour» με λικέρ μαστίχα, ροδόνερο, σπιτική γρεναδίνη και φρέσκο χυμό λεμόνι, το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

360 Cocκtail Bar (Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι): Ακόμη μια δημοφιλής επιλογή στο Μοναστηράκι, με υπέροχη πανοραμική θέα (όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του) και άψογο design. Αγαπήσαμε το 360 για τη φαντασία, το χιούμορ και την αυθεντικότητα που το χαρακτηρίζει. Μια ματιά και μόνο στο μενού θα σε πείσει, καθώς με ονόματα κοκτέιλ όπως «Zombie» και «Blood and Sand», αλλά και ευφάνταστων γαστρονομικών επιλογών όπως «Σκουριασμένες Ράγες» και «Λασκαρισμένα Μπουλόνια», κέρδισε αδιαφιλονίκητα την προσοχή μας.

Galaxy Βar and Restaurant (Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ιλίσια): Η βεράντα στον 13ο όροφο του Hilton, αποτελεί μια από τις κατεξοχήν επιλογές μας για ποτό, αλλά και sushi, με θέα την ολόφωτη Αθήνα. Μοναδικό φουτουριστικό design, υπέροχες lounge  μουσικές, κάνουν το Galaxy, έναν all time classic προορισμό, για τα καλοκαιρινά μας βράδια.

Gazarte (Βουταδών 32 – 34, Γκάζι): Η γεμάτη βλάστηση ταράτσα του, μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε μερικές από τις finger food γευστικές του προτάσεις, αλλά και τα διάφορα δροσιστικά του κοκτέιλ (αγαπημένο μας το «Story about Gazarte», με μαύρο ρούμι, δενδρολίβανο, μάνγκο, λάιμ και λεμόνι) και να χαλαρώσουμε υπό τους ήχους soul και jazz μουσικών επιλογών. Φυσικά, το ποτάκι σου μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με ένα από τα δεκάδες καλλιτεχνικά event που διοργανώνονται εκεί,  ή ακόμη και τη χαλαρωτική ανάγνωση κάποιου βιβλίου που θα ανακαλύψεις στο βιβλιοπωλείο που διαθέτει.

Αττικός Greek House (Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη): Παραδοσιακά πιάτα και θέα αξεπέραστη, με την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, το Λόφο του Φιλοπάππου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε gros plan. Έχοντας μια ιστορία από το 1972, αποτελεί ιδανική επιλογή για παραδοσιακό φαγητό, με προσεγμένη κουζίνα και χορταστικές μερίδες. Θα σου προτείναμε πριν το επισκεφτείς, να φροντίσεις να έχεις κάνει κράτηση, ώστε να εξασφαλίσεις τραπέζι για σένα και την παρέα σου, καθώς είναι ένας ιδιαιτέρως αγαπητός προορισμός σε τουρίστες και μη.

Καφέ Αβησσυνία (Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι): Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα στέκια, αλλά μόλις πέρυσι άνοιξε την ταράτσα του στο κοινό, προσφέροντας υπέροχη θέα στη σκιά της Ακρόπολης. Το αρχοντικό αυτό μαγαζάκι, που έχει κάτι από τον αέρα ενός παριζιάνικου bistrot, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τους λαχταριστούς μεζέδες του, που περιλαμβάνουν ένα φάσμα Ελληνικών, Κυπριακών αλλά και ανατολίτικων συνταγών.

New Art Lounge (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα): Το μοναδικό design του New hotel, έμπνευση των αδερφών Campana, θα σου δημιουργήσει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα ατελείωτο installation, αφού κάθε δωμάτιο και κάθε όροφος, είναι γεμάτα από artworks και καλλιτεχνικές δημιουργίες, ενώ η κουκλίστική ταράτσα του, με τα λευκά σιδερένια τραπεζάκια και την gourmet κουζίνα, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ποτό ή καφέ, συντροφιά με κάποιο σπάνιο βιβλίο που θα ανακαλύψεις στην δανειστική βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου.

ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΜΠΑΚΟΥΡΗ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT