15 τρόποι για να είστε πιο αποτελεσματικοί

15 τρόποι για να είστε πιο αποτελεσματικοί

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι που είναι αποτελεσματικοί, όσοι καταφέρνουν να δίνουν λύσεις στα προβλήματα και να διεκπεραιώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς από τους υπόλοιπους. Τι είναι αυτό που τους κάνει να είναι πάντα αποτελεσματικοί;

1. Οπτικοποιούν τα σχέδια τους! Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και οπτικοποιούν τον τρόπο που θα καταφέρουν τον σκοπό τους. Οι κανονικοί άνθρωποι μερικές φορές περιμένουν μέχρι τα πράγματα να γίνουν μόνα τους και αναβάλλουν τα σχέδια τους.

2. Δεν αναλαμβάνουν περισσότερα από όσα μπορούν να χειριστούν. Όλοι έχουμε όρια, όμως οι αποτελεσματικοί άνθρωποι τα αναγνωρίζουν και ξέρουν πως πρέπει να εστιάζουν κάθε φορά σε ένα πράγμα.

3. Είναι πρόθυμοι: Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μια δουλειά ή μια καινούρια υποχρέωση γιατί ξέρουν ότι έτσι θα μάθουν καινούρια πράγματα και θα εντυπωσιάσουν τους ανώτερούς τους.

4. Δεν αγχώνονται για το deadline! Οι αποτελεσματικοί  άνθρωποι δεν αγχώνονται με τον χρόνο αλλά εστιάζουν στη δουλειά.

5.  Είναι υγιείς: Η σωστή διατροφή και η γυμναστική δίνει σε όλους την ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας!

6. Είναι ταπεινοί: Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι είναι ταπεινοί, παραδέχονται τα λάθη τους και δεν είναι αλαζόνες.

7. Ρωτούν τις σωστές ερωτήσεις: Όταν ρωτάμε, μαθαίνουμε και μπορούμε να τελειώσουμε αποτελεσματικά μια εργασία. Οι σωστές ερωτήσεις μας οδηγούν πάντα στη λύση!

8. Ξέρουν να λένε ‘όχι’: Όταν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι, μπορούμε απλά να αρνηθούμε. Τα ‘όχι’ μας είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν!

9. Τελειώνουν αυτό που αρχίζουν: Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι δεν αφήνουν στη μέση ένα project, ούτε παραιτούνται. Ακόμα κι αν δεν απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, πρέπει πάντα να τελειώσουν αυτό που άρχισαν χωρίς να παραποιούνται.

10. Βρίσκουν λύσεις: Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι δεν βλέπουν προβλήματα, βλέπουν λύσεις χωρίς να απογοητεύονται από τα εμπόδια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT