Πώς η ανεξαρτησία σας μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας

Πώς η ανεξαρτησία σας μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι επιτυχημένες σχέσεις είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή και πως μια υγιής σχέση μας επηρεάζει πιο πολύ από την υγιεινή διατροφή ή την γυμναστική. Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι έχετε ένα καλό γάμο ή ζείτε αρμονικά με τον σύντροφό σας, εάν δεν έχετε καταφέρει να είστε ‘μαζί αλλά και ανεξάρτητοι’ τότε ίσως να μην έχετε τις ιδανικές ισορροπίες στη ζωή σας που θα σας εξασφαλίσουν ευημερία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ανεξάρτητη γυναίκα δεν είναι μόνο πιο θελκτική στον άντρα της αλλά έχει βρει και το μυστικό για να έχει πάντα μια ισορροπημένη και υγιή σχέση. 

  • Ανεξαρτησία σημαίνει προσωπικότητα: Μπορεί να μοιράζεστε πολλά κοινά ενδιαφέροντα με τον σύντροφό σας , όμως δεν χρειάζεται να συμφωνείτε πάντα σε όλα. Είναι απαραίτητο να έχετε τα δικά σας χόμπι και να ‘φέρνετε΄ μέσα στη σχέση νέες εμπειρίες.

  • Οι άντρες θαυμάζουν τις ανεξάρτητες γυναίκες όταν είναι αυτάρκεις, όταν δεν βασίζονται πάνω τους για να διεκπεραιώσουν μια δουλειά. Πρέπει βέβαια να βρείτε τη σωστή ισορροπία για να ξέρετε πότε να ζητάτε βοήθεια ώστε να μην καταλήξετε να τα κάνετε όλα μόνες σας! 
  • Οι ανεξάρτητες γυναίκες κρατούν τη φλόγα ζωντανή! Μια γυναίκα που έχει μια υγιή επαγγελματική και κοινωνική ζωή έχει περισσότερη όρεξη να κοινωνικοποιηθεί και να κάνει πράγματα μαζί με τον σύντροφό της ώστε να μην βαλτώσει η σχέση μπροστά στην τηλεόραση!
  • Η ανεξαρτησία δημιουργεί μια όμορφη απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι: Η ιδιωτικότητα και η ανάγκη για προσωπικό χρόνο είναι απαραίτητα στοιχεία για μια επιτυχημένη σχέση αφού είναι πράγματα που τα έχουν ανάγκη τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες.

  • Οι γυναίκες που μοιάζουν εξαρτημένες είτε από τον άντρα τους είτε από τα παιδιά τους και την οικογένειά τους γενικότερα, δύσκολα μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε μια σχέση. Η ικανότητα να απέχει κανείς από μια κατάσταση για να την επεξεργαστεί και να βρει μια λύση είναι χαρακτηριστικό των ανεξάρτητων ανθρώπων, οι οποίοι δεν ‘κολάνε’ σε συναισθήματα και προβλήματα.
  • Οι άντρες δεν αντέχουν την πίεση και οι ανεξάρτητες γυναίκες συνήθως δεν έχουν χρόνο για τέτοιες πρακτικές! Τα συχνά τηλεφωνήματα, τα μηνύματα στο κινητό και οι ‘ανακριτικές’ ερωτήσεις απαιτούν την κατάλληλη διάθεση αλλά και χρόνο που συνήθως οι ανεξάρτητες γυναίκες δεν διαθέτουν.
  • Η ανεξαρτησία σημαίνει αυτόματα και ικανότητα να εστιάζετε στις φιλοδοξίες σας είτε αφορά στη δουλειά σας είτε σε κάποιο χόμπι. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον εαυτό τους και προσπαθούν να επιτύχουν είναι και οι άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν τους ίδιους αλλά και τους άλλους.
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT