5 τρόποι για να φτιάχνετε υγιεινές σαλάτες!

5 τρόποι για να φτιάχνετε υγιεινές σαλάτες!

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σαλάτες είναι απαραίτητες στο μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα, όμως δεν είναι πάντα τόσο υγιεινές όσο θα έπρεπε. Το γεγονός ότι περιέχουν κυρίως φρέσκα λαχανικά δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι ένα θρεπτικό και διαιτητικό πιάτο. Οι έτοιμες σαλάτες που αγοράζουμε μπορεί να περιέχουν πολλά παχυντικά συστατικά ενώ και αυτές που φτιάχνουμε στο σπίτι μπορεί να είναι θερμιδικές βόμβες! Δείτε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε ελαφριές σαλάτες:

1.Επιλέξτε τα κατάλληλα λαχανικά: Συνήθως επιλέγουμε μαρούλι για τις σαλάτες μας κι ενώ είναι αρκετά θρεπτικά λαχανικά είναι προτιμότερο να προσθέτουμε και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως το λάχανο και το σπανάκι.

2. Εκτός από λαχανικά… συνήθως διαλέγουμε κρουτόν και ξηρούς καρπούς για τις σαλάτες, όμως καλό θα ήταν να προσθέτουμε και πολλά φρούτα ή άλλα φρέσκα τρόφιμα που ταιριάζουν!

3.Προσθέστε περισσότερη πρωτεΐνη: Εάν δεν προσθέσετε συστατικά πλούσια σε πρωτεΐνη τότε η σαλάτα δεν θα είναι χορταστική με αποτέλεσμα να πεινάσετε γρήγορα. Επιλέξτε κρέας ή ψάρι, όπως τόνο, σολομό ή καπνιστή γαλοπούλα.

4.Για να χορτάσετε καταναλώνοντας ένα θρεπτικό γεύμα επιλέξτε τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά, όπως τα καρύδια, αβοκάντο και ελαιόλαδο.

5. Να αποφεύγετε παχυντικές σάλτσες και προτιμήστε πιο ελαφριές που θα φτιάχνετε μόνες σας στο σπίτι χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT