Πώς να ξεπεράσετε την συναισθηματική απιστία

Πώς να ξεπεράσετε την συναισθηματική απιστία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι γυναίκες που είναι παντρεμένες ή σε μια σχέση για πολλά χρόνια να απιστούν συναισθηματικά, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο στη σχέση τους. Ένας συνάδελφος στο γραφείο, ο γυμναστής του pilates ή ένας γείτονας μπορεί να μας γίνει έμμονη ιδέα σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση μας με τον σύντροφό μας. Τα κολακευτικά λόγια, τα κοπλιμέντα και τα σεξουαλικά υπονοούμενα μπορεί να θεωρούνται ακίνδυνα όμως στην πραγματικότητα μπορούν να μας οδηγήσουν στον χωρισμό. Όπως έλεγε και η Nicole Kidman στο ‘Eyes Wide Shut’ θα μπορούσε να τα παρατήσει όλα-τον άντρα και την οικογένειά της- εάν ο μυστηριώδης άντρας που γνώρισε σε ένα πάρτι της ζητούσε να φύγουν μαζί.

Η σχέση που έχετε με τον σύντροφό σας είναι πραγματική, έχει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε και συμβιβασμούς που πρέπει να κάνετε. Η σχέση που φαντασιώνεστε με τον άλλο άντρα είναι απαγορευμένη, γεμάτη πάθος και μόνο όμορφες στιγμές. Για να ξεπεράσετε αυτή την συναισθηματική απιστία καλό είναι μάθετε να διαχωρίζετε τις δύο αυτές καταστάσεις. Κανένας έρωτας δεν παραμένει ιδανικός όταν γεννιέται μέσα στην καθημερινότητα, για αυτό πρέπει να βρείτε νόημα στις απλές στιγμές, στις δουλειές του σπιτιού, στην πληρωμή ενός λογαριασμού ή στη φροντίδα του παιδιού. Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μην σας γίνει έμμονη ιδέα;

  • Μην κρατάτε μυστικές τις σκέψεις σας. Εάν δεν μιλήσετε με ανθρώπους τους φιλικούς σας περιβάλλοντος ή κάποιον που εκτιμάτε και εμπιστεύεστε κάνετε αυτές τις σκέψεις πιο απαγορευμένες. Όσο πιο πολύ επικοινωνήσετε την εμμονή σας τόσο πιο πολύ θα σας φαίνεται αστεία.
  • Επενδύστε στον γάμο σας:  Ο καλύτερος τρόπος να αποτρέψετε την συναισθηματική απιστία να γίνει και… σωματική, είναι να εστιάσετε στο γάμο ή στη σχέση σας. Εάν αφιερώσετε χρόνο στον σύντροφό σας δεν θα σας μείνει χρόνος να ‘ονειρεύεστε’ κατά τη διάρκεια της μέρας!
  • Βρείτε καινούρια ενδιαφέροντα: Κάθε φορά που θέλετε να ξεπεράσετε μια δύσκολη κατάσταση, μια απογοήτευση ή σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα, καλό είναι να βρείτε ένα καινούριο χόμπι ή ένα καινούριο project που θα σας κρατήσουν απασχολημένες.

  • Όταν ερωτευόμαστε ή μάλλον ξεμυαλιζόμαστε με κάποιον ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει χημικές ουσίες που τρελαίνει τον οργανισμό μας! Η ντοπαμίνη μπορεί να ανεβάσει τη σεξουαλική μας διάθεση, ξεγελώντας μας ουσιαστικά να κάνουμε πράγματα που δεν μας χαρακτηρίζουν. Ο έρωτας λειτουργεί σαν ναρκωτικό που πρέπει να αρνηθούμε όταν δεν θα μας δώσει αυτό που μας λείπει πραγματικά από τη ζωή μας.
  • Αν αυτό δεν λειτουργήσει προσπαθήστε απλά να αποφύγετε τις συναναστροφές με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αποφύγετε τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν και τον ίδιο και αν ατό δεν είναι δυνατό προσπαθήστε να μην έχετε κάποια επικοινωνία μαζί του. Σημασία έχει να συνεχίσετε τη ζωή σας με τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει να είναι δίπλα σας και μπορούν να προσφέρουν την σταθερότητα και την ευτυχία που αποζητάτε.
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT