Όταν η Aretha Franklin τραγούδησε Adele

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ‘Aretha Franklin τραγουδάει τις κλασικές επιτυχίες των μεγάλων divas’ είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ της βασίλισσας της soul που κυκλοφόρησε πρόσφατα ψηφιακά και αναμένεται να φτάσει στα ράφια των δισκοπωλείων στα τέλη Οκτώβρη. Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία η Aretha εμφανίστηκε στην δημοφιλή εκπομπή του David Letterman όπου τραγούδησε το ‘Rolling In The Deep’ της Adele, το πιο πρόσφατο τραγούδι από αυτά που επέλεξε να ηχογραφήσει για τις διασκευές του άλμπουμ της.

Η Franklin προτίμησε για την τηλεοπτική της εμφάνιση την μεγάλη επιτυχία της Adele -μαζί με το ‘Ain’t No Mountain High Enough’- την οποία ερμήνευσε με την χαρακτηριστική gospel φωνή της καθώς είναι το πρώτο single από το άλμπουμ της. Όπως είπε η Aretha, η Adele είναι μια αληθινή diva: «είναι πολύ καλή στιχουργός με ουσιαστικούς και δυνατούς στίχους. Έχει κάτι να πει και μάλιστα τα λέει διαφορετικά από τους άλλους. Η Adele δεν είναι από τους ανθρώπους που θέλεις να μπλέξεις ειδικά όταν ακούς τους στίχους της», είπε χαρακτηριστικά η μεγάλη ερμηνεύτρια που και η ίδια έχει τραγουδήσει αξέχαστους στίχους για τον έρωτα, τη γυναίκα και τις σχέσεις.

Το νέο της άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης μια διασκευή του ‘Nothing Compares 2 U’ ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει με πάθος η Sinead O’Connor. Η Aretha Franklin βάζει τη δική της σφραγίδα επηρεασμένη όπως αναφέρει από τα jazz club της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’60 όπου σύχναζε με τον πατέρα της και άκουγε μουσικές από τον Horace Silver, τον Charlie Mingus και τον Coltrane. Η ίδια νότα των 60s βγαίνει και στις περισσότερε διασκευές της Aretha για αυτό το άλμπουμ ανάμεσα στα οποία είναι και το ‘No One’ της Alicia Keys, το ‘At Last’ της Etta James και το ‘Midnight To Georgia’ των Gladys Knight and the Pips.

Η Aretha Franklin κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης έκανε ένα νοσταλγικό ταξίδι στα νεανικά της χρόνια, όταν μεγάλωνε κοντά στα στούντιο της Motown Records, αλλά και στις πρώτες της συναυλίες: «Μεγάλωσα με αυτά τα τραγούδια» λέει η τραγουδίστρια στους δημοσιογράφους μιλώντας για το νέο της άλμπουμ και τονίζει πως «πέρασα εκπληκτικά ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια», τα τραγούδια, δηλαδή, που αγάπησε και θέλησε να τιμήσει ερμηνεύοντάς τα με τον δικό της αυθεντικό και μοναδικό τρόπο. Η βασίλισσα της soul που κατάφερε κάποτε να επαναπροσδιορίσει το ‘Respect’ του Otis Reading μάλλον θα το επιτύχει για ακόμα μια φορά με το ‘Rolling In The Deep’ και θα να κάνει τον μουσικό κόσμο να υποκλιθεί και πάλι στο ταλέντο της.

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT