4 τρόποι για να μην τρώτε όταν δεν πεινάτε πραγματικά!

4 τρόποι για να μην τρώτε όταν δεν πεινάτε πραγματικά!

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρετε πότε να σταματήσετε το φαγητό; Εάν τρώτε και δεν αισθάνεστε ικανοποίηση ή πεινάτε ενώ έχετε ήδη φάει, τότε είναι πολύ πιθανό να μην καταναλώνετε φαγητό όταν πραγματικά το χρειάζεται ο οργανισμός σας. Η λαιμαργία μπορεί να μας οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους για αυτό καλό είναι να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε την όρεξή μας.

1. Σταματήστε… πριν φάτε! Από την στιγμή που θα αισθανθείτε πείνα μέχρι τη στιγμή που θα φάτε, σταματήστε για μερικά λεπτά και σκεφτείτε αν πραγματικά πεινάτε ή απλά θέλετε να απασχοληθείτε με κάτι επειδή είστε αγχωμένες, βαριέστε ή απλά διψάτε! Δεν είναι καλό ούτε να αφήνουμε τον οργανισμό μας χωρίς τροφή για μεγάλο διάστημα αλλά ούτε να τρώμε όταν δεν χρειάζεται. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε πότε πεινάμε πραγματικά: Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή απασχοληθείτε με κάτι άλλο και περιμένετε μερικά λεπτά. Αν δεν πεινάτε, τότε ήταν απλή λαιμαργία!

2. Εστιάστε στο στομάχι σας! Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν βάλετε τη γροθιά σας πάνω στο στομάχι σας ακριβώς κάτω από τα πλευρά σας και συγκεντρωθείτε τότε θα μπορέσετε να εντοπίσετε σημάδια πείνας: σουβλιές, γουργουρητό και αίσθηση κενού.  Το αντίθετο, εάν η περιοχή είναι τεντωμένη και γεμάτη τότε σίγουρα δεν πεινάτε!

3. Για να εξακριβώσετε εάν πρέπει να φάτε ή αν απλά θέλετε να φάτε ακούστε το σώμα σας: Εάν αισθάνεστε πίεση στους ώμους ή τον λαιμό τότε είστε αγχωμένη, εάν δεν αισθάνεστε δημιουργικοί στο γραφείο και δεν είστε συγκεντρωμένοι λογικά βαριέστε, εάν σας λείπει ύπνος τότε αισθάνεστε κούραση, ενδείξεις ότι δεν πεινάτε αλλά ο εγκέφαλός σας στέλνει λάθος εντολές! 

4. Εάν δεν είστε σίγουρες για το αν πραγματικά πεινάτε, προσπαθήστε να κάνετε μια βόλτα,  διαλογισμό ή ακόμα και να ξαπλώσετε για 20 λεπτά. Εάν μετά από αυτό πεινάτε ακόμα περισσότερο τότε μάλλον είναι η σωστή ώρα για να φάτε!

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT