Πρωτεΐνες: Ο καλύτερος σύμμαχός σας στη δίαιτα!

Πρωτεΐνες: Ο καλύτερος σύμμαχός σας στη δίαιτα!

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες μεταβολίζονται πιο αργά από τον οργανισμό , γεγονός το οποίο σημαίνει ότι καίμε πιο πολλές θερμίδες  για να τις επεξεργαστούμε ενώ μας κρατάνε χορτάτες για περισσότερη ώρα. Για αυτό οι διατροφολόγοι συνιστούν να εντάξουμε τις πρωτεΐνες στη διατροφή μας σε περιόδους που θέλουμε να χάσουμε κιλά. 

1.Αμύγδαλα: Μια χούφτα αμύγδαλα είναι αρκετά για να απολαύσετε ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που θα σας κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα.

2. Αυγά (βιολογικά): Τα αυγά είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και το απογευματινό γεύμα καθώς βοηθούν στη διατήρηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα αλλά και μειώνουν τη λαιμαργία μας για κάτι γλυκό!

3. Γιαούρτι: Προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι στο πρωινό, στο μεσημεριανό ή στο βραδινό καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αλλά αποφύγετε το γιαούρτι με ζάχαρη. 

4. Κρέας: Το κρέας όταν καταναλώνετε σε σωστές ποσότητες δεν είναι μόνο καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά και σιδήρου, με αποτέλεσμα να σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που έχετε ανάγκη σε περιόδους δίαιτας.

5. Λιπαρά ψάρια: Ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο σολομός περιέχουν πρωτεΐνη και ωμέγα -3 λιπαρά που όχι μόνο κάνουν καλό στον οργανισμό μας αλλά βοηθούν στην μείωση του σωματικού βάρους.

6. Φακές: Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και για αυτό μας κρατάνε χορτάτες!

7.Κινόα: Η κινόα είναι καλό εναλλακτικό στο ρύζι και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Έτσι όχι μόνο έχουμε τον έλεγχο της όρεξής μας αλλά μας βοηθά να αντικαταστήσουμε τους υδατάνθρακες με πιο υγιεινές επιλογές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT