Διαζύγιο: Δείτε τη θετική πλευρά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα διαζύγιο δεν είναι ευχάριστο όσο επώδυνες συναισθηματικά κι αν ήταν οι μέρες του γάμου. Είναι μια σημαντική αλλαγή που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου που πέρα από την απώλεια που νιώθει, καθώς κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του, σηματοδοτεί και μια καινούρια δύσκολη αρχή. Μετά την απογοήτευση, τον πόνο και την συνειδητοποίηση της κατάστασης οι θετικές σκέψεις μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση με πιο θετική ματιά.

1.Μπορείτε να είστε πιο ευτυχισμένες: Πιθανόν να μην ήσασταν έτοιμες για μια τόσο μεγάλη αλλαγή, ούτε για να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε πάλι την καθημερινότητά σας μόνες σας. Τα καλά νέα είναι πως σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου οι γυναίκες αισθάνονται πιο ευτυχισμένες από ποτέ τα επόμενα 5 χρόνια που ακολουθούν το διαζυγίου!

2.Θα είστε πιο υγιείς: Οι ειδικοί συνήθως λένε ότι οι παντρεμένοι ζουν μια πιο υγιή ζωή αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις περιπτώσεις που ο γάμος είναι δυστυχισμένος. Σύμφωνα με έρευνες μια σχέση με πολλές συγκρούσεις αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, αρθρίτιδας, διαβήτη και κατάθλιψης.

3.Θα βελτιωθούν τα οικονομικά σας: Κατά κοινή ομολογία η οικονομική μας κατάσταση βελτιώνεται όταν παντρευόμαστε καθώς μοιραζόμαστε τα έσοδα αλλά και τα έξοδα. Σκεφτείτε όμως τα οφέλη του να διαχειρίζεστε μόνες σας τα οικονομικά σας χωρίς τα περιττά έξοδα των παντρεμένων!

4.Τι γίνεται με τα παιδιά; Μπορεί το διαζύγιο να έχει άσχημη επίδραση στην ψυχολογία των παιδιών όμως με την πάροδο του χρόνου θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι οι γονείς τους είναι πλέον πιο ήρεμοι και πιο ευτυχισμένοι.

5. Θα είστε καλύτερα στην επόμενη σχέση σας: Η πιο κοινή φοβία μετά από ένα διαζύγιο είναι ότι δεν έχετε ό,τι χρειάζεται για να είστε ευτυχισμένες σε μια σχέση. Στην πραγματικότητα όμως μετά τον χωρισμό έχετε περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που έδειξε ότι το 45% των πρώτων γάμων καταλήγει στο διαζύγιο ενώ μόλις το 31% των δεύτερων γάμων οδηγούνται στο γραφείο των δικηγόρων!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT