Πώς θα αντιμετωπίσετε τα πιο κοινά προβλήματα της επιδερμίδας

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα πιο κοινά προβλήματα της επιδερμίδας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται με διάφορα σημάδια και προβλήματα, όπως η ακμή, οι πόροι, οι μαύροι κύκλοι. Η κακή διατροφή, το άγχος, η έλλειψη ύπνου αλλά και η περίοδος μπορεί να επιτείνουν τα προβλήματα, όμως ευτυχώς υπάρχουν απλοί τρόποι για να τα αντιμετωπίσουμε.

Ακμή

Το πιο σημαντικό είναι να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο για να καταλάβετε τα αίτια του προβλήματος. Αν έχετε ήδη επισκεφτεί δερματολόγο,  το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο καλός καθαρισμός προσώπου, η συχνή απολέπιση και φυσικά το ελαφρύ βάψιμο. Η κακή διατροφή και το κάπνισμα είναι επίσης δύο από τους λόγους που δεν μπορείτε να απαλλαχθείτε από την ακμή. Σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε πάντα σε καθαρές μαξιλαροθήκες και ότι καθημερινά χρησιμοποιείτε μια κρέμα μη λιπαρή με σαλικυλικό οξύ που περιορίζει την ακμή.

Πόροι

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε πόρους σε πρόσωπο και σώμα αλλά το αποτέλεσμα γίνεται αντιαισθητικό όταν φαίνονται υπερβολικά πολύ. Προσπαθήστε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα (μεσημέρι και βράδυ πριν τον ύπνο) ενώ αν η επιδερμίδα σας είναι από τη φύση της λιπαρή καλό θα είναι να προτιμήσετε μια κρέμα με βάση το νερό ή για να μειώνει τους πόρους. Επιπλέον, μία φορά στο τόσο απαιτείται βαθύς καθαρισμός σε αισθητικό.

Μαύροι κύκλοι

Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας δεν είναι να έχει μαύρους κύκλους αλλά να μη μπορεί να τους καλύψει. Συνήθως οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από κούραση και έλλειψη καλής κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Αρχικά το Α και το Ω είναι η ενυδάτωση, τόσο πίνοντας άφθονο νερό όσο και  χρησιμοποιώντας μια καλή ενυδατική κρέμα ματιών ή ένα primer. Αν καπνίζετε καλό θα ήταν να το μειώσετε ή να το κόψετε, ενώ ένας καλός βραδινός ύπνος θα σας δείχνει πάντα πιο ξεκούραστη και λαμπερή. Τέλος μην ξεχνάτε το θαυματουργό concealer το οποίο μπορεί να μην εξαφανίζει το πρόβλημα, αλλά το καμουφλάρει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT