Μυστικά ομορφιάς κατά της τριχόπτωσης

Μυστικά ομορφιάς κατά της τριχόπτωσης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωρίζατε πως καθημερινά χάνετε περίπου 50 τρίχες από τα μαλλιά σας; Το φθινόπωρο η απώλεια τριχών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη εποχή, γιατί όμως συμβαίνει και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Τι συμβαίνει  και χάνουμε μαλλιά αυτή την εποχή

H πτώση της τρίχας είναι μέρος του κύκλου ζωής της: Η περίοδος ανάπτυξης των τριχών της κεφαλής μας διαρκούν περίπου 3-4 χρόνια στις γυναίκες και δύο στους άντρες. Το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι ακόμα πιο έντονη με τη φάση της πτώσης να διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Οπότε εάν βλέπετε τον νιπτήρα και τη βούρτσα σας να γεμίζουν με τρίχες μην ανησυχήσετε, η εποχιακή τριχόπτωση είναι γεγονός!

Εκτός όμως από την κληρονομική τριχόπτωση υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν τη φυσιολογική πτώση της τρίχας. Αυτοί μπορεί να είναι το αυξημένο στρες, οι διατροφικές μας συνήθειες, η υπερκόπωση και η έλλειψη ύπνου.

Tips για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

Να κοιμάστε πολύ και να τρώτε υγιεινά: Τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ και τα αμινοξέα  παίζουν σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθούν λαμπερά και υγιή τα μαλλιά σας.

Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας: Να τα αντιμετωπίζετε όπως ακριβώς φέρεστε και στο πρόσωπό σας. Μη χρησιμοποιείτε συνέχεια το ψαλίδι ισιώματος και το σεσουάρ και μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε προϊόντα λάμψης-θρέψης και επανόρθωσης!

Μην αγχώνεστε!  Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε- είτε μέσω της γυμναστικής είτε κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν – και προσπαθήστε να αγχώνεστε λιγότερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT