On my coffee table: Αλεξάνδρα Λιάκου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανερχόμενη σκηνοθέτις, με αρκετές ταινίες μικρού μήκους στο βιογραφικό της, η Αλεξάνδρα Λιάκου ετοιμάζει την πρώτης της μεγάλου μήκους ταινία, ένα surf documentary με πρωταγωνιστές τη θάλασσα και την ελληνική φύση. Τα βιβλία δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκείνη.

CeeCee Berlin- Distanz 2014

On my coffee table: Αλεξάνδρα Λιάκου-1

Για μένα το Βερολίνο είναι μία αχανής πόλη, με ενδιαφέροντα τοπία, γκαλερί και καφετέριες που περιμένουν να εξερευνηθούν. Το “CeeCee”,που αρχικά ξεκίνησε ως blog, αναλαμβάνει να κάνει ακριβώς αυτό.

The Monocle Guide to Better Living- Gestalten 2013

On my coffee table: Αλεξάνδρα Λιάκου-2

Αυτό που λατρεύω περισσότερο στις συλλογές της Monocle είναι η εκλεπτυσμένη αισθητική μέσα από την οποία φιλτράρονται πρωτότυπα μέρη, αξιόλογα brands, ευφάνταστες εικόνες που αξίζει να δεις και πράγματα που αξίζει να βιώσιες. 

The Outsiders, New Outdoor Creativity- Die Gestalten Verlag, 2014

On my coffee table: Αλεξάνδρα Λιάκου-3

Ένα βιβλίο για τους ανθρώπους που εξερευνούν μέσα από τα ταξίδια τους την ομορφιά της φύσης. Εύχομαι να μπορούσαν όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους, έστω και για μία εβδομάδα, να ζούσαν ελεύθεροι στη φύση, με όσο το δυνατόν λιγότερα αγαθά. Είναι σίγουρο πως θα έβγαιναν αλλαγμένοι μέσα από αυτό. 

Arabesque: Graphic Design from the Arab World and Persia- Gestalten 2011

On my coffee table: Αλεξάνδρα Λιάκου-4

Από μικρή ηλικία, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με διάφορους πολιτισμούς. Μέσα από τα ταξίδια,ανέπτυξα μια ιδιαίτερη αδυναμία στην αραβική γλώσσα και κουλτούρα.Το εν λόγω βιβλίο γεφυρώνει πολύ άρτια τον αρχαίο πολιτισμό των Αράβων με τη σύγχρονη εποχή.

Tree Houses: Fairy Tale Castles in the Air- Taschen 2012

On my coffee table: Αλεξάνδρα Λιάκου-5

Δεν είναι ότι αψηφώ την πρόοδο της κοινωνίας μας, ωστόσο θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη σημασία να μεγαλώνουμε μαθαίνοντας από τη φύση και να επενδύουμε στην εσωτερική μας καλλιέργεια. Η ιδέα ενός δεντρόσπιτου είναι για μένα η επιτομή αυτής της φιλοσοφίας.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Joseph Alexiadis for Didee.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT