Diane von Furstenberg: «Η γυναίκα που ήθελα να γίνω»

Diane von Furstenberg: «Η γυναίκα που ήθελα να γίνω»

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Diane von Furstenberg είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στο χώρο της μόδας που έχει καταφέρει μέσα από το προσωπικό της στιλ και τις δημιουργίες της να γίνει η επιτομή της σύγχρονης αμερικανίδας και να επηρεάζει το στιλ των γυναικών παγκοσμίως. Η σχεδιάστρια επινόησε το wrap dress to 1974 επιβάλλοντας το μοντέρνο στο θηλυκό αλλά πιο κλασικό μέχρι τότε στιλ φορεμάτων, ενώ μέχρι και σήμερα επηρεάζει δραστικά τον κόσμο της μόδας με τις καινοτόμες ιδέες της. Η μεγάλη κυρία της μόδας κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «The Woman I Wanted To Be» αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή και τα βήματα που ακολούθησε για να επιτύχει στον κόσμο της μόδας.

Η σχεδιάστρια μεγάλωσε στις Βρυξέλλες μαζί με την μητέρα της, μια δυνατή γυναίκα που κατάφερε να επιβιώσει 13 μήνες στο Auschwitz  και της έμαθε ότι ‘ ο φόβος δεν είναι ποτέ επιλογή’. Τα νεανικά της χρόνια ταξίδευε σε  διάφορες χώρες της Ευρώπης για διακοπές και σπουδές αλλά σύντομα μπήκε στον κόσμο του διεθνούς jet set όπου γνώρισε τους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής και ανακάλυψε τη δημιουργικό της πάθος για τη μόδα. Η σχεδιάστρια που ‘ντύνει’ τις πιο κομψές διάσημες γυναίκες, όπως η Kate Middleton, η Jessica Alba, η Madonna αλλά και η Jennifer Lopez, χρωστάει την γνωριμία της με τον λαμπερό κόσμο των socialites και τα πάρτι με «τη δυνατή μουσική, τη samba, το κάπνισμα, το ποτό, τα γέλια και τις πολλές ξένες γλώσσες που μιλιούνταν ταυτόχρονα» σε μια γυναίκα: Όπως περιγράφει η Diane στο βιβλίο της, η Isabel, μια όμορφη και σοφιστικέ κοπέλα από τη Βενεζουέλα της άλλαξε τη ζωή όταν άρχισε να πηγαίνει σε πάρτι μαζί της και συνειδητοποίησε ότι αυτή είναι η ζωή που της ταιριάζει.

«Κάθε φορά που αγαπώ, αγαπώ για πάντα», λέει η von Furstenberg που εξομολογείται ότι αγάπησε μόνο δύο άντρες στη ζωή της και τους παντρεύτηκε και τους δύο, τον πρίγκιπα Egon von Fürstenberg και τον Barry Diller. Ο Αυστρογερμανός πρίγκιπας (της οικογενείας της Fiat) με τον οποίο παντρεύτηκε το 1969 της χάρισε την πολυτέλεια και την λαμπερή ζωή που της ταίριαζε τόσο. Ο γάμος τους όμως δεν ήταν ονειρικός: «Ο Egon ήταν αχαλίνωτος και ήθελε να πειραματίζεται. Προσπάθησα να τον ακολουθήσω και να αποδεχτώ έναν ‘ανοιχτό΄ γάμο», αλλά τότε ένα άρθρο του περιοδικού New York με τίτλο ‘το ζευγάρι που τα έχει όλα, αλλά είναι αρκετό;’ έκανε την Diane να επαναπροσδιορίσει την άποψή της για τον γάμο. Όπως λέει δεν ήθελε να είναι «μια ευρωπαία πριγκίπισσα της Park Avenue με μια παρακμάζουσα ζωή. Έπρεπε να χωρίζω για να βρω τον εαυτό μου». Μετά το διαζύγιό της ήταν μόλις 28 χρονών και είχε ήδη ζήσει μια πολυτάραχη ζωή. Ήταν τότε που σχεδίασε το wrap dress που έγραψε ιστορία στη βιομηχανία της μόδας και γνώρισε τον Barry Diller με τον οποίο κατάφερε να ζήσει μια πιο ήρεμη- για τα δικά της κριτήρια-προσωπική και οικογενειακή ζωή. 

Εκείνη την εποχή τα σχέδια της Diane von Furstenberg εκθέτονταν στο Ινστιτούτο κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης και στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν κι εκείνος ήταν διευθυντής των Paramount Pictures: «Ήμασταν και οι δύο νεαροί μεγαλοεπιχειρηματίες τότε» αλλά και οι δύο αισθάνθηκαν ότι είχαν βρει κάτι ξεχωριστό στον άλλο.  Η Diane τον αγάπησε παθιασμένα κι ο Barry την αγαπούσε «χωρίς όρους, μάντευε τις επιθυμίες μου και τις ανάγκες μου και πάντα με εντυπωσίαζε με την εμπιστοσύνη που μου έδειχνε». Ακόμα κι όταν η σχεδιάστρια έβγαινε μόνη της τα βράδια και φλέρταρε με άλλους άντρες: «Η σχέση μας ήταν υπεράνω όλων. Μας άρεσε να είμαστε μαζί και μας άρεσε να είμαστε χωριστά», λέει η von Furstenberg η οποία το 1980 είχε μια μικρή περιπέτεια με τον ηθοποιό Richard Gere. «Ήταν δύσκολο να αντισταθώ» αποκαλύπτει η Diane και τονίζει ότι ο σύζυγός της ποτέ δεν έλεγε τίποτα για τις απιστίες της.

Η αυτοβιογραφία της Diane von Furstenberg αποτυπώνει τις βαθύτερες σκέψεις μια μοντέρνας γυναίκας που επέλεξε να ζήσει τη ζωή της σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες και κατάφερε να επιτύχει στον χώρο της μόδας χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες της από την έντονη καθημερινότητά της. Η 67χρονη σήμερα σχεδιάστρια ακόμα πιστεύει ότι ‘η αγάπη είναι η ζωή και η ζωή είναι η αγάπη’ ένα ρητό που πάντα ακολουθούσε στη ζωή της και δεν πρόδωσε ποτέ. Ίσως για αυτό κατάφερε να γίνει ‘η γυναίκα που ήθελε’, μια γυναίκα με δυο ευτυχισμένα παιδιά, μια επιτυχημένη επιχείρηση που ερωτεύθηκε και έζησε και εξακολουθεί να ζει τη ζωή στο έπακρο. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT