Cate Blanchett: «Δεν είναι εύκολο να είσαι πρωταγωνίστρια»

Cate Blanchett: «Δεν είναι εύκολο να είσαι πρωταγωνίστρια»

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Cate Blanchett δεν είναι απλά μια ταλαντούχα και όμορφη ηθοποιός, είναι επιπλέον μια χαρισματική γυναίκα που έχει καταφέρει να γίνει fashion icon για το απαράμιλλο και ραφινάτο στιλ της εντυπωσιάζοντας το κοινό κάθε φορά που εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη ή στο εξώφυλλο ενός περιοδικού. Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός έχει χτίσει μια λαμπρή καριέρα που ζηλεύει ακόμα και η Meryl Streep, η οποία είχε δηλώσει ότι πρόκειται για μια «χαρισματική και ταλαντούχα και γενναία ηθοποιό» που θαυμάζει και θα ήθελε να της μοιάσει. Η Cate έχει μετακομίσει με την οικογένειά της, τον σύζυγό της και θεατρικό σκηνοθέτη Andrew Upton, και τα τρία τους παιδιά στο Σίδνεϊ  της Αυστραλίας και εξηγεί σε μια νέα της συνέντευξη στο περιοδικό Porter πως καταφέρνει να είναι πρωταγωνίστρια και μητέρα μαζί αλλά και πως την βλέπουν οι άλλες μαμάδες κάθε φορά που πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο.

Θα περίμενε κανείς πως μια μεγάλη σταρ του κινηματογράφου δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί στο προαύλιο του σχολείου των παιδιών της αχτένιστη και απεριποίητη, όμως η Cate Blanchett, όπως λέει χαρακτηριστικά, έχει δικαίωμα να είναι το ίδιο casual όσο και οι υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες. Η κριτική που δέχεται από τις υπόλοιπες μητέρες στο σχολείο όμως δεν είναι πάντα καλή: «Υπάρχει μια επιπλέον κριτική για μένα. Ξέρεις ότι σε παρακολουθούν πως είσαι σαν γονιός. Δεν ξέρουν, όμως, ότι τα στριμώχνεις όλα για να βρεις χρόνο για τα παιδιά σου όπως όλοι οι εργαζόμενοι γονείς. Δεν είναι εύκολο για μένα να είμαι πρωταγωνίστρια σε μια ταινία και να λείπω για τρεις μήνες όταν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και ο σύζυγός μου διευθύνει ένα θέατρο». Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι οι διάσημοι αστέρες έχουν την πολυτέλεια να προσλαμβάνουν ανθρώπους να τους βοηθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, όμως η ηθοποιός επέλεξε μια διαφορετική καθημερινότητα: «Υποθέτουν ότι έχεις νταντά, σοφέρ και ένα chef. Ποιος ενδιαφέρεται αν έχω ή όχι; Η αλήθεια είναι πως δεν έχω. Υπάρχει όμως ένας συγκεκριμένος κύκλος ανθρώπων που –παρά το γεγονός ότι όλοι είμαστε κάποιες φορές ανασφαλείς-αναρωτιούνται ‘Γιατί δεν μπορεί να χτενίσει τα μαλλιά της’ και απλά πρέπει να μην ασχοληθείς με αυτούς».

Η ηθοποιός επιλέγει να ντύνεται απλά στην καθημερινή της ζωή όμως λατρεύει τις στιγμές που φοράει όμορφα ρούχα για φωτογραφήσεις. Εξάλλου ως κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας για το άρωμα Si της εταιρείας Armani είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά σύνολα υψηλής ραπτικής. Όπως είπε για την συνεργασία της για την διαφημιστική καμπάνια: «Μου είπε (σ.σ. o Armani) ότι είμαι η πεμπτουσία αυτού που επιθυμεί. Δεν θα μπορούσα να μην γοητευτώ από αυτήν την προσέγγιση. Εξάλλου έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς δημιουργικά με ένα σχεδιαστή. Δεν υπάρχουν πολλές θεατρικές στιγμές στην καθημερινή ζωή που μπορείς να φορέσεις ρούχα υψηλής ραπτικής. Είμαστε όλοι πολύ casual πλέον οπότε απολαμβάνω τις στιγμές που μπορώ να φοράω αυτές τις εκπληκτικές δημιουργίες». Η ζωή της, άλλωστε, στο Σύδνεϋ όπως τις περιγράφει και η ίδια είναι πολύ απλές: «Είμαστε πολλοί βαρετοί. Έχουμε τρία παιδιά. Δεν είμαι παντρεμένη με ηθοποιό και κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ζούμε εδώ, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται». Η Cate Blanchett έχει καταφέρει να συνδυάσει την επαγγελματική της ζωή με μια ευτυχισμένη οικογένεια αλλά και μέσα από την αυτοκριτική να ισορροπήσει ανάμεσα στο δημόσιο προφίλ της ως πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και στον ρόλο της ως μητέρα και σύζυγος. Εξάλλου είναι μια γυναίκα που έχει μια έμφυτη ποιότητα, ευστροφία και κουλτούρα που δύσκολα θα μπορούσε να προσαρμόσει κάνεις τόσο στους ρόλους που καλούμαστε να υποδυθούμε καθημερινά όσο και στους ρόλους που θαυμάζουμε στην μεγάλη οθόνη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT