O Kit Harington δεν θέλει να τον θυμούνται ως Jon Snow

O Kit Harington δεν θέλει να τον θυμούνται ως Jon Snow

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος του 'Game of Thrones' είναι ένας φανταστικός αλλά και παράλογος κόσμος όπου βασιλεύει η ίντριγκα, η προδοσία και η διαφθορά. Η σειρά που διαθέτει αρκετά μυθολογικά στοιχεία αλλά είναι ταυτόχρονα αρκετά οικεία στους σύγχρονους ανθρώπους, έχει καταφέρει να καθηλώσει εκατομμύρια θεατές στους δέκτες τους με τις ανατροπές και τους πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones, Kit Harington, που υποδύεται τον Jon Snow στη σειρά είναι ένας από τους αγαπητούς χαρακτήρες που λειτουργεί σαν ένα ‘οχυρό’  για τους θεατές, έναν ήρωα που ακόμα κρατάει στις πλάτες του το μοναδικό προνόμιο της ανδρείας και της ελπίδας μέσα σε έναν τόσο σκοτεινό κόσμο.  Ο Harington μίλησε στη βρετανική έκδοση του περιοδικού GQ για τον ρόλο του στη σειρά, την καριέρα του αλλά και για τη δημοσιότητα που έχει κερδίσει ως John Snow.

Ο 27χρονος βρετανός δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία ως ηθοποιός όταν επιλέχθηκε να υποδυθεί τον Snow στο ‘Game of Thrones’, για αυτό βλέπει αυτό τον ρόλο ως μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στον κόσμο. Όπως όμως δηλώνει ο Kit δεν θέλει να τον θυμούνται μόνο για αυτό τον ρόλο αλλά για πολλούς περισσότερους: «Το Game of Thrones είναι η ζωή μου, η καθημερινή δουλειά μου. Αλλά, ειλικρινά, αν υπάρχει μια κατάρα των ‘Θρόνων’ είναι πως θα πρέπει μια ζωή να μιλάω για αυτό», είπε ο ηθοποιός εξηγώντας ότι παρ’ όλα αυτά του αρέσει η δημοσιότητα που έχει κερδίσει: «Είναι όλοι ναρκισσιστές, το εγγυώμαι. Αυτή η ζωντάνια, το να θέλεις να βγεις και να σε δουν συμβαίνει είτε επειδή δεν είχες την απαραίτητη προσοχή ως παιδί είτε επειδή είχες υπερβολική και θέλεις κι άλλη που είναι και η δική μου περίπτωση», λέει ο Kit που αποκαλύπτει ότι είναι εθισμένος- όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του -στην προσοχή του κόσμου. Άλλωστε, για τις ανάγκες της σειράς είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το ίδιο χαρακτηριστικό χτένισμα  του χαρακτήρα του που τον κάνει αμέσως αντιληπτό μέσα στο πλήθος. Όπως δήλωσε τον αναγνωρίζουν στο δρόμο πολύ πιο συχνά από άλλους διάσημους ηθοποιούς: «Τόσοι άνθρωποι βλέπουν τη σειρά κι εγώ κυκλοφορώ με εμφάνιση ακριβώς όπως του χαρακτήρα που υποδύομαι» λέει αστειευόμενος ο ηθοποιός. 

Ο Harington που είχε συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις πριν το ‘Game of Thrones’ έγινε διάσημος μέσα σε μια μέρα και όπως αποκαλύπτει θα ήταν κουτό να πει «ότι πέρασα μια περίοδο μεγάλης επιθυμίας (σ.σ. για αναγνώριση), επειδή όσοι ηθοποιοί έχουν περάσει αυτή την προσδοκία θα έγδαραν το πρόσωπό μου αν το έλεγα». Τρία χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς, ο ηθοποιός είναι ακόμα ενθουσιασμένος για το ντεμπούτο του αλλά προσπαθεί να κάνει κι άλλες δουλειές ταυτόχρονα. Φέτος μεταπήδησε στη μεγάλη οθόνη με ένα ρόλο στην ταινία ‘Pompeii‘ που όμως δεν σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αλλά και στο animation ‘How To Train Your Dragon 2’, στη δραματική ταινία ‘Testament of Youth’ και στο ‘Seventh Son’. Ο ίδιος δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με τις επαγγελματικές επιλογές του λέγοντας με ειλικρίνεια ότι «χωρίς να θέλω να πω ονόματα και ταινίες, έχω παρακολουθήσει κάποιες σε ιδιωτικές προβολές και σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Δεν μου άρεσαν και σκεφτόμουν πως ήρθε το τέλος της καριέρας μου».

Ο Kit Harington δεν πίστευε ποτέ ότι θα καταφέρει να γίνει πρωταγωνιστής σε μια ταινία ή μια σειρά, ίσως γιατί, όπως είχε παλιότερα δηλώσει, από τα φοιτητικά χρόνια κιόλας τον είχαν κατηγοριοποιήσει διαφορετικά εξαιτίας των ‘baby face’ χαρακτηριστικών του προσώπου του.  Στην σχολή υποκριτικής πάντα είχε τον ρόλο του ‘θύματος’ στις παραστάσεις, αλλά ήταν ακριβώς αυτό το αθώο πρόσωπο του που τον βοήθησε να πάρει τον ρόλο του Snow. Μάλιστα στα πρώτα επεισόδια της σειράς που βασίστηκε στο βιβλίο του George R.R. Martin οι χαρακτήρες είναι περίπου 14 χρονών κι έτσι οι περισσότεροι ηθοποιοί έπρεπε να περάσουν audition και να παίξουν στο πιλοτικό επεισόδιο υποδυόμενοι εφήβους. Ο Kit ήταν ένας 20χρονος που έμοιαζε με έφηβο και ήταν τέλειος για τον ρόλο. Τελικά, έπρεπε να αφήσει μούσι και τα μαλλιά του να μακρύνουν για να φαίνεται μεγαλύτερος αλλά κατάφερε να περάσει στο κοινό αυτό το αθώο βλέμμα που απαιτεί ο χαρακτήρας του αλλά και το σοβαρό και ιεροπρεπές ύφος του Jon Snow που τον έκανε τόσο δημοφιλή. Ο ηθοποιός δηλώνει στο GQ ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σοβαρός όσο δείχνει αλλά έχει αρκετό χιούμορ: «Γελάω, κάνω αστεία. Απλά τυχαίνει να έχω αυτό το πρόσωπο». Ο Kit Harington έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του με επιτυχία και εξακολουθεί να απολαμβάνει τη δημοσιότητα που κέρδισε μέσα από το ‘Game of Thrones’. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, άλλωστε, προσπαθεί να αξιοποιήσει τη φήμη και την επιτυχία της σειράς για να χτίσει μια σημαντική καριέρα έτσι ώστε κάποια στιγμή να μην τον θυμούνται μόνο ως John Snow. Μέχρι τότε οι πολλοί θαυμαστές του απλά ανυπομονούν για το νέο κύκλο επεισοδίων που θα προβληθεί στην Αμερική τον Απρίλιο του 2015.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT