Reese Witherspoon: Πως το διαζύγιο επηρέασε την καριέρα της

Reese Witherspoon: Πως το διαζύγιο επηρέασε την καριέρα της

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Reese Witherspoon γνώρισε τον ηθοποιό Ryan Philippe όταν ήταν 21 ετών και τον παντρεύτηκε το 1999 σε ηλικία 23 ετών. Μετά από 8 χρόνια γάμου το ζευγάρι χώρισε, αφήνοντας την ηθοποιό πληγωμένη και απροετοίμαστη να διαχειριστεί την καριέρα της. Το γλυκό και λατρεμένο κορίτσι της Αμερικής είχε μόλις βραβευτεί με Oscar αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή ’60 Minutes’ ήταν σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση που το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό της ήταν να είναι δημιουργική για να κάνει τα σωστά επαγγελματικά βήματα.

Η 38χρονη ηθοποιός μίλησε για την περίοδο μετά το διαζύγιό της μετά την εκτόξευση που είχε η καριέρα της με το Oscar που κέρδισε για τον ρόλο της στην ταινία ‘Walk The Line’ το 2006: «Πήρα διαζύγιο την επόμενη χρονιά. Πέρασα μερικά χρόνια που απλά προσπαθούσε να αισθανθώ καλά. Δεν μπορείς να είσαι δημιουργικός όταν αισθάνεσαι ότι το μυαλό σου είναι σαν ομελέτα. Μετά δεν έκανα πράγματα (στην επαγγελματική μου ζωή) για τα οποία ήμουν περήφανη. Απλά δούλευα. Και ήταν ξεκάθαρο ότι και το κοινό δεν ανταποκρινόταν σε όσα έκανα». Η Witherspoon που αμέσως μετά το διαζύγιο της έπαιξε σε ταινίες όπως τα ‘Penelope’ και ‘Four Christmases’ που δεν είχαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, δήλωσε ότι πέρασε δύσκολα αφού το διαζύγιο είχε αρνητική επίδραση και στην καριέρα της.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα της εποχής κατέκριναν τα επαγγελματικά της βήματα με αποκορύφωμα  ένα άρθρο του New Yorker που την κατέταξε σε λίστα με celebrities που δεν είναι πια δημοφιλείς, καταξιωμένοι και επιτυχημένοι. Όταν η Reese διάβασε το άρθρο αισθάνθηκε συντετριμμένη: «Με πλήγωσε πραγματικά» απάντησε η ηθοποιός που πλέον έχει βρει τις ισορροπίες στην προσωπική της ζωή. Κάποια στιγμή το χρυσό κορίτσι της Αμερικής κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα γύρω από το όνομά της και να κερδίσει και πάλι το κινηματογραφικό κοινό. Η μανία της εξάλλου για τελειότητα που την συνόδευε σε όλα της τα βήματα από μικρή ηλικία την είχε αποξενώσει από τους θαυμαστές της και τα όποια ψεγάδια άφηνε αυτή ή τα μίντια να φανούν την έκαναν τελικά πιο ανθρώπινη στα μάτια του κόσμου.  Ο γάμος της με τον ατζέντη Jim Toth το 2011 αλλά και οι ρόλοι που επέλεξε, της έδωσαν την ευκαιρία να δείξει πολλές πλευρές του χαρακτήρα της.

Η μητέρα τριών παιδιών σήμερα, της 15χρονης Ava και του 11χρονου Deacon από τον γάμο της με τον Philippe και του 2χρονου Tennessee από τον γάμο της με τον Toth, μπορεί να μην επιλέχθηκε από τον David Fincher για τον ρόλο της Amy Dunn στην ταινία ‘Gone Girl’ αλλά κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο ‘Wild’, μια ταινία που επιδοκίμασαν οι κριτικοί και επανέφερε την ηθοποιό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.  Η ηθοποιός αποφάσισε να ρισκάρει και να επιλέξει ένα ρόλο που δεν συμβαδίζει με όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Υποδυόμενη μια γυναίκα που είναι εθισμένη στην ηρωίνη, άφησε πίσω της την εικόνα του καλού, ξανθού και αθώου κοριτσιού και ήδη έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να ανακτήσει την επαγγελματική καταξίωση που είχε πριν το διαζύγιο. Η Reese περνάει ίσως την καλύτερη περίοδο της ζωής της αφού έχει βρει τις σωστές ισορροπίες τόσο στην προσωπική της όσο και στην επαγγελματική της ζωή που μπορεί να την οδηγήσουν για ακόμα μια φορά στο πολυπόθητο Oscar.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT