6 τρόποι για να μην αρρωστήσεις αυτή την εβδομάδα

6 τρόποι για να μην αρρωστήσεις αυτή την εβδομάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η εβδομάδα θα είναι ίσως μία από τις πιο κρύες του χειμώνα για αυτό καλό είναι να προστατευθούμε από τυχόν κρυολογήματα. Οι  κρύες θερμοκρασίες μας κάνουν πιο επιρρεπείς ειδικά όταν έχουμε μια πολυάσχολη καθημερινότητα και δεν μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι. Για αυτό δείτε 6 τρόπους για να προστατευθείτε από το κρύο και τα μικρόβιο ώστε να μην αρρωστήσετε αυτή την εβδομάδα:

1. Πλύνετε τα χέρια σας: Ακούγεται απλό αλλά συχνά το ξεχνάμε. Καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας κάθε δύο ώρες ειδικά μετά το φαγητό ή όταν επισκεπτόμαστε δημόσιες τουαλέτες. Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση του κινητού αλλά και του πληκτρολογίου στο γραφείο.

2. Μην παραμελείτε τη γυμναστική: Μπορεί να δυσκολεύεστε να πάτε στο γυμναστήριο όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, όμως θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ζεστές και υγιείς.

3. Να τρώτε καλά: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

4. Διπλασιάστε τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη C είτε μέσω του εβδομαδιαίου διαιτολογίου σας είτε με συμπληρώματα διατροφής.

5. Ενυδάτωση: Προσπαθήστε να πίνετε 8 ποτήρια νερό ημερησίως κι ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι.

6. Να κοιμάστε καλά: 7-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για να παραμείνετε υγιείς και να μην είστε επιρρεπείς σε αρρώστιες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT