Παραπανίσια κιλά, γκρίνια, ένα στενό φόρεμα: Τι να πετάξω τη νέα χρονιά;

Παραπανίσια κιλά, γκρίνια, ένα στενό φόρεμα: Τι να πετάξω τη νέα χρονιά;

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μέρες πριν τις γιορτές είναι δύσκολες αλλά μετά μπορεί να είναι χειρότερες

Πριν την βασιλόπιτα: Οι μέρες πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δεν είναι εύκολες. Μετά την κραιπάλη των Χριστουγέννων – μια μερίδα γέμιση γαλοπούλας έχει 300 θερμίδες- τα μελομακάρονα, τα κοκτέιλ και το τρέξιμο για να ψωνίσεις τα δώρα, πρέπει να προετοιμαστείς και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Την μοναδική μέρα του χρόνου μετά τα γενέθλια σου που αν πετάει έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά σου πιστεύεις ότι όλα καταστράφηκαν.

Αγόρασα ένα μαύρο φόρεμα, από αυτά που αναδεικνύουν το μπούστο σου και κρύβουν την κοιλιά και τα ψωμάκια, αλλά ένα νούμερο μεγαλύτερο (το μικρότερο δεν έκλεινε). Πήγα στην μοδίστρα, με μέτρησε, έβαλε τις καρφίτσες και μου υποσχέθηκε ότι όλα θα είναι έτοιμα για το ρεβεγιόν. Έφαγα τρεις μέρες σουπίτσα, έφτιαξα το μαλλί στο κομμωτήριο, μου το πήρε ο αέρας στο δρόμο –είχε όγκο όμως- και έφτασα στη μοδίστρα για να παραλάβω το φόρεμα. Άλλο φόρεμα άφησα κι άλλο βρήκα. Το είχε μαζέψει από τα μανίκια, το μπούστο τελείωνε στο λαιμό, το ζωνάκι για τη μέση έφτανε στο στήθος. «Θα σας το αφήσω να το διορθώσετε» της λέω, «θα τα βρούμε στην τιμή» μου λέει κι έφυγα σίγουρη ότι δεν θα δώσω άλλα 15 ευρώ σε λίγες ώρες που θα επέστρεφα.

«15 ευρώ» μου λέει ενώ δοκίμαζα το φόρεμα που πολύ καλά μου καθόταν παρόλο που ήταν πάλι εντελώς διαφορετικό. «50 το φόρεμα, 15 το πρωί, 15 το απόγευμα, έφτασε 80 ευρώ» της λέω. Η γκρίνια που ακολούθησε με έκανε για πρώτη φορά να αποκτήσω επιλεκτική ακοή. «Τόσες ώρες το δούλευα, είναι γιορτές, είχαμε κόσμο, δεν έπρεπε να αγοράσεις αυτό το φόρεμα» μόνο ότι τέλειωσε η κλωστή δεν μου είπε. Γιατί κάποιοι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα στη γκρίνια και κάποιοι άλλοι όχι; Γιατί κάποιοι- τα γκαρσόνια και οι κομμώτριες- παίρνουν πουρμπουάρ και κάποιοι άλλοι όχι; Όλοι πάνω-κάτω τον ίδιο μισθό δεν παίρνουμε πλέον; Ο γαλακτοπαραγωγός, για παράδειγμα, δεν μπαίνει στην κουζίνα μου κάθε πρωί όταν πίνω γάλα γκρινιάζοντας για την αγελάδα που δεν καθόταν να την αρμέξει. Γιατί κι εγώ κάθε φορά που τελειώνω ένα κείμενο δεν γράφω κι ένα υστερόγραφο γκρίνιας για το πλήκτρο που δεν πατιέται καλά και το κάνω “copy-paste”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT