4 υγιεινοί στόχοι για τη νέα χρονιά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός μήνας για να θέσουμε νέους στόχους και να προσπαθήσουμε να τους πραγματοποιήσουμε. Μετά από μια κουραστική χρονιά αλλά και την κραιπάλη των γιορτών καλό είναι να αποκτήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες και ένα υγιεινό τρόπο ζωής που θα μας χαρίσει περισσότερη ευεξία, ενέργεια και μια καλύτερη εμφάνιση. Οι τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε είναι 4: Η ηρεμία, η διατροφή, η κίνηση και η ευτυχία. Έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ολιστικά τα προβλήματα και θα καταφέρετε πιο εύκολα και πιο ολοκληρωμένα να πετύχετε τους στόχους σας για τη νέα χρονιά.

1. Διατροφή: ‘Λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και περισσότερο νερό’ πρέπει να είναι ο στόχος σας τη νέα χρονιά. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε καμία δύσκολη δίαιτα ούτε να αρχίσετε να μετράτε θερμίδες. Για να είστε πιο υγιείς αλλά και να χάσετε κιλά καλό είναι να αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, τα συντηρητικά, τους πολλούς υδατάνθρακες και τις γλυκαντικές ουσίες.

2. Χαλάρωση: Ο οργανισμός μας λειτουργεί σαν ένα μηχάνημα με μπαταρίες για αυτό πρέπει να αφιερώνουμε τον κατάλληλο χρόνο για να τις φορτίσουμε! Βρείτε χρόνο μέσα στην μέρα για να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Εκτός από 7-8 ώρες ύπνου το βράδυ προσπαθήστε να χαλαρώνετε για 20 λεπτά και μέσα στην ημέρα.

3. Γυμναστική: Ο άνθρωπος δεν είναι ‘κατασκευασμένος’ για να κάθεται όλη μέρα για αυτό αν η ζωή σας είναι καθιστική λόγω δουλειάς προσπαθήστε να κινείστε τουλάχιστον για μισή ώρα καθημερινά.

4. Ευτυχία: Σεβαστείτε τις αξίες σας. Ένας βασικός λόγος που δεν είμαστε ευτυχισμένοι είναι οι λάθος επιλογές που μας απομακρύνουν από τις αξίες που έχουμε ως άνθρωποι. Το άγχος που δημιουργείται όταν δεν παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις μπορεί προκαλέσει αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να είναι διαρκώς σε μια κατάσταση ‘επίθεσης’. Έτσι όχι μόνο δεν καίει λίπος αλλά μπορεί μακροχρόνια να οδηγήσει σε κούραση και άλλες παθήσεις σωματικές ή ψυχικές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT