Πώς την παλεύω με το κρύο αυτές τις μέρες

Πώς την παλεύω με το κρύο αυτές τις μέρες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχω τίποτα με τους Locomondo. Το τραγούδι τους όμως που λέει «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα/ κρύο δεν έκανε ποτέ» κάτι μέρες σαν κι αυτή μου φαίνεται ότι μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας. Ζεσταίνεσαι κύριε; Θέλεις να πάμε για μπάνιο; Τι να σου πω…

Εντάξει, έχω πάει Παρίσι Φλεβάρη μήνα και τα είδα όλα (δεν εννοώ τα αξιοθέατα). Όμως νομίζω πως κι εμείς εδώ αυτές τις μέρες δεν πάμε πίσω από άποψη κρύου. Προσωπικά, έχω σταματήσει να βγαίνω. Έχω να βγω βράδυ από την Πρωτοχρονιά. Πηγαίνω μόνο στη δουλειά, το οποίο είναι κάπως σαν δοκιμασία, αλλά τουλάχιστον μας έχουνε θέρμανση. Γιατί στο σπίτι καλοριφέρ δεν βάλανε. Ούτε φέτος. Μια σόμπα έχω. Το καλοριφέρ είναι κάτι σαν τον δικομματισμό: πέθανε πριν από δυο-τρια χρόνια και περιμένουμε τη Νέα Ζεστασιά. Αλλά αν δεν είσαι από τζάκι, άστα να πάνε…

Έχει και τα καλά του βέβαια το κρύο, όταν κάθομαι σπίτι. Μαγειρεύω για να παίρνω θερμότητα από το φούρνο. Δεν ξοδεύω λεφτά. Ταξινομώ τα cd μου αλφαβητικά για να κινούμαι και να μην παγώσω. Κάνω ασκήσεις γυμναστικής, επίσης για να μην παγώσω. Λέω σε μια κοπέλα αν θέλει να έρθει το βράδυ να ζεσταθούμε κι εκείνη το κατανοεί απόλυτα και έρχεται. Δεν είναι άσχημα.

Το θέμα είναι ότι αν θέλεις λίγο να ξεφύγεις και μπεις στο facebook, όλοι ανεβάζουνε τραγούδια για το κρύο και φωτογραφίες με χιόνια. Την ίδια στιγμή, στο inbox, οι δικοί σου άνθρωποι σου στέλνουν πράγματα του στιλ «πώς πας με το κρύο;» και «πέθανες ή ακόμα;». Σ’ αυτή την τελευταία ερώτηση έχω σταματήσει να απαντάω, για να πηγαίνει ο νους τους στο κακό. (Αν και όταν τη διαβάζω, τους γράφει αποκάτω «διαβάστηκε», οπότε το facebook δυστυχώς δεν με αφήνει να μπλοφάρω).

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT