5 μυστικά για να ‘ξεκολλήσει’ η ζυγαριά

5 μυστικά για να ‘ξεκολλήσει’ η ζυγαριά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις γιορτές οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούμε μια δίαιτα για να χάσουμε τα κιλά των εορτών ή μια πιο υγιεινή διατροφή για να κάνουμε αποτοξίνωση. Τι γίνεται, όμως, όταν μετά τα πρώτα ‘εύκολα’ κιλά που χάνουμε δεν μπορούμε να φτάσουμε τον στόχο μας χάνοντας όλα τα περιττά κιλά; Αν η ζυγαριά σας έχει κολλήσει καλό είναι να προσπαθήσετε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να κάνετε μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε εύκολα βάρος.

1. Ενυδάτωση: Σύμφωνα με τους ειδικούς το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά ειδικά όταν το πίνουμε πριν από κάθε γεύμα. Έτσι όχι μόνο ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας αλλά ‘γεμίζουμε’ το στομάχι μας και καταλήγουμε να τρώμε μικρότερες ποσότητες φαγητού.

2. Μην τσιμπολογάτε: Η ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε βάρος, για αυτό πρέπει να περιορίσετε τα σνακ σε 2 έτσι ώστε να τρώτε κάθε 3 ώρες περίπου. Έτσι θα διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα ελέγχετε καλύτερη την όρεξή σας.

3. Γυμναστική με αντιστάσεις: Τα βάρη αλλά και προγράμματα γυμναστικής με τη χρήση πρόσθετης αντίστασης είναι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι γυμναστικής για το κάψιμο θερμίδων.

4. Μειώστε τους υδατάνθρακες και αυξήστε τις πρωτεΐνες. Αποφύγετε τα γλυκά, τα τρόφιμα με λευκό αλεύρι, τα μακαρόνια και επιλέξτε φρούτα και πολύσπορα σε συνδυασμό με πρωτεΐνες όπως τόνο, κοτόπουλο και φασόλια.

5. Αλλάξτε το πρόγραμμά σας: Ο οργανισμός μας προσαρμόζεται εύκολα στο πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής που ακολουθούμε για αυτό πρέπει να αλλάζουμε για παράδειγμα τη γυμναστική που κάνουμε κάθε 6 εβδομάδες. Έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε περισσότερες καύσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT