Σχέση με νεότερο άντρα, το σκέφτηκες καλά;

Σχέση με νεότερο άντρα, το σκέφτηκες καλά;

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ερώτηση ήταν «Έχω σχέση με νεότερο άντρα, υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει ν” ανησυχώ;». Η (σύντομη) απάντηση: «Σίγουρα όχι για τη γνώμη των άλλων…»

Φαντάζομαι θα σκέφτηκες κι εσύ «ο έρως χρόνια δεν κοιτά». Βεβαίως, να σου θυμίσω, ο έρως είναι και τυφλός. Κι αυτό που δεν μπορείς να δεις εσύ, θα- προσπαθήσω- να στο περιγράψω εγώ.

Ας πούμε ότι εσύ είσαι 35 και αυτός 30. Αυτή δεν είναι διαφορά, «παίζετε μπάλα» στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ. Ας πούμε ότι εσύ είσαι 40 και αυτός είναι 30. Αυτή είναι αισθητά διακριτή διαφορά. Και πάλι όμως θέλω να πιστεύω ότι μιλάμε για ανθρώπους της ίδιας συναισθηματικής και νοητικής ωριμότητας. Αν πάλι εσύ είσαι 35 και αυτός 25, σου λέω από τώρα ότι θα έχεις «θεματάκια», αν είσαι 45 και είναι 30, επίσης. Αν είσαι 45 και είναι 25, έχεις εσύ «θεματάκια», αν είσαι 25 και είναι 20… θα βρεις κι’ άλλους.

Κι αφού τελειώσαμε με τα απλά μαθηματικά, να σου πω ότι το να βγαίνεις με έναν νεότερο άντρα δεν είναι καθόλου κακό (μεταξύ μας, μπράβο, κορίτσι μου!). Θα νιώθεις σίγουρα πολύ ανανεωμένη, με την αυτοπεποίθηση σου να χαιρετά δια χειραψίας το Θεό και με τη μηχανή παραγωγής οιστρογόνων στο φουλ. Τη θυμάσαι τη διαφήμιση με το αρκουδάκι της Ντούρασελ, που όταν όλα τα άλλα σταματούσαν, εκείνο συνέχιζε; Κάπως έτσι θα είναι και με το δικό σου… αρκουδάκι, παπάκι, λαγουδάκι και όπως τέλος πάντων έχεις αποφασίσεις να αποκαλείς το… μάννα εξ ουρανού.  Γιατί αν κάτι- βιολογικά τουλάχιστον- διακρίνει τον νεότερο σύντροφό σου από εσένα, είναι οι αντοχές. Εκείνος μάλλον τις έχει ακόμα και σε παρασύρει και εσένα- που λίγο θες για να κάνεις τα χαρτιά σου για σύνταξη από τις δραστηριότητες που απαιτούν πολλή ενέργεια. Πέρνα μία τον συλλογισμό σου κι από το κρεβάτι και θα καταλάβεις ότι αυτές που ισχυρίζονται ότι «ανανεώθηκαν», το εννοούν.

Αν πάλι για κάτι θα πρέπει να ανησυχείς είναι ο εαυτός σου. Και οι ενοχές με τις οποίες οι κοινωνικές συνθήκες και οι «ηθικολογίες» σε έχουν γεμίσει (αν υποθέσουμε ότι δεν είσαι από εκείνες που γύρισαν την πλάτη στα «πρέπει»). «Τι θα πουν οι άλλοι για μένα», ας πούμε. «Πώς θα τον εμφανίσω στις παρέες μου», ας πούμε. «Είναι σίγουρο ότι θα με αφήσει κάποια στιγμή για μια νεότερη», ας πούμε ξανά. Ένας έρωτας που τον χωρίζουν μερικά χρόνια δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον που δεν τον χωρίζει ούτε ένα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT