3 πράγματα που δεν πρέπει να σου συμβούν φέτος!

3 πράγματα που δεν πρέπει να σου συμβούν φέτος!

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

(Ιστορία 9η, μετα- Πρωτοχρονιάτικη)

«Φιλαράκι, τι λες; Φέτος, θα μάθεις να οδηγείς;».

Κι έλεγα, ποιος θα κάνει την πρώτη ενοχλητική ερώτηση για το 2015.

Γενικώς, ό,τι ξεκινάει με υποκοριστικό («κοριτσάκι», «Χριστινάκι», «φιλαράκι», κ.λπ.) με συγχύζει λίγο.;

Διότι, συνήθως, το υποκοριστικό συνοδεύεται από μία (λεπτή) ειρωνεία.

Κοινώς, η μετάφραση του υποκοριστικού μαζί με την ειρωνεία είναι «φιλαράκι, μα πόσο τούβλο είσαι που ακόμη δεν έχεις μάθει να οδηγείς».

Ναι, φίλε μου, είμαι. Και όχι, φίλε μου, δεν θα μάθω να οδηγώ. Και, δυστυχώς, έπεσες και την περίπτωση του «τούβλου» που δεν πιστεύει καθόλου στα “new years resolutions”.

(By the way, καλή χρονιά!).

Στο μεταξύ, όλοι στο γραφείο κάνουν δίαιτα, αλλά εδώ, όλους τους αγαπώ (που να πάρει!) και δεν μπορώ να γκρινιάξω, όλοι έχουν αποφασίσει να χάσουν από 5 κιλά ο καθένας, η άλλη έχει αποφασίσει να κάνει ombre και contouring μακιγιάζ, γιατί είναι – λέει – trend, τελοσπάντων όλοι έχουν θέσει τους στόχους τους για τη νέα χρονιά, οπότε, μάντεψε ποια αισθάνεται χαζή και τεμπέλα (εδώ μέσα).

Θα (σου) κάνω, όμως, την ανατροπή, θα «βγω» από δεξιά και με κόκκινο (κι ας μην οδηγώ) και θα (σου) πω ότι υπάρχουν 3 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να πάθεις φέτος – που να καίγεται το σύμπαν, δηλαδή- αν έχεις, όντως, σκοπό το 2015 και όλες οι υπόλοιπες χρονιές, να είναι δικές σου.

1. Μη γίνεις ένα με το πλήθος. Μην αποφασίσεις να παντρευτείς, επειδή το έκαναν όλες οι φιλενάδες σου, μην ψηφίσεις το κόμμα του μπαμπά ή του «καλού» σου (όλα τα ‘χαμε, οι εκλογές μας έλειπαν), μην πεις «ναι», ενώ ήσουν ξεκάθαρο «όχι», επειδή φοβήθηκες να βγάλεις γλώσσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT