Μαλλιά με λεπτή τρίχα: 5 μύθοι και αλήθειες

Μαλλιά με λεπτή τρίχα: 5 μύθοι και αλήθειες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετές από εμάς έχουμε μαλλιά με αρκετά λεπτή τρίχα. Δεν είναι κακό και φυσικά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, απλά πρέπει να τα φροντίζουμε λίγο περισσότερο. Κατά καιρούς, λοιπόν, έχουμε ακούσει και πιστέψει πολλές  «θεωρίες» για τα μαλλιά με λεπτή τρίχα. Διαβάστε 5 μύθους και αλήθειες για να μάθετε ακριβώς πώς να τα φροντίζετε.

Μύθος 1: Αν η μαμά σας έχει λεπτή τρίχα και χάνει εύκολα μαλλιά, τότε θα έχετε και εσείς!

Αλήθεια: Όντως συμβαίνει αλλά δεν είναι καθαρά κληρονομικό. Οι λόγοι για τους οποίους χάνετε μαλλιά μπορεί να είναι αρκετοί. Μπορεί να οφείλεται στο stress, στη κακή διατροφή καθώς και στη κακομεταχείριση της τρίχας. Επίσης είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή της ζωής σας να έχετε πολλές φύτρες στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να έχετε πιο πυκνά μαλλιά από πριν!

Μύθος 2:  Με το πέρασμα των χρόνων η τρίχα γίνεται όλο και πιο λεπτή!

Αλήθεια: Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία στην οποία αρχίζει κάποιος να παρατηρεί αραίωση, λεπτή –και άσπρη- τρίχα. Μπορεί να σας συμβεί στα 25, στα 40 ή ακόμη και στα 60. Επίσης, το είδος της τρίχας των μαλλιών σας δεν αλλάζει. Μπορεί ωστόσο να γίνει πιο αδύναμη με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα ή αντιθέτως πιο δυνατή και ανθεκτική.

Μύθος 3: Οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για τη λεπτή τρίχα των μαλλιών.

Αλήθεια:  Πολλές γυναίκες έχουν κανονικά επίπεδα ορμονών, αλλά έχουν λεπτή τρίχα και λίγα μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας. Αυτός θα σας δώσει τη λύση και μέσα από τις ορμονικές εξετάσεις θα καταλάβετε αν όντως φταίει αυτό ή όχι.

Μύθος 4: Η πρέσα κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο.

Αλήθεια: Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει η πρέσα είναι να κάνει τη τρίχα πιο αδύναμη. Κατά τα άλλα, η τρίχα δεν μπορεί να γίνει πιο λεπτή λόγω της πρέσας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT