Contouring: Πώς θα αναδείξετε τα ζυγωματικά σας

Contouring: Πώς θα αναδείξετε τα ζυγωματικά σας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο είδαμε σχεδόν σε όλες τις διάσημες των Golden Globe Awards 2015 και καταλάβαμε πως είναι η πιο δημοφιλής τάση του χειμώνα! Παρόλο που το contouring, δηλαδή τα εφέ με το μακιγιάζ που τονίζει τις γωνίες του προσώπου σας, είναι καθαρά καλοκαιρινό μακιγιάζ, οι διάσημες πρωτοτύπησαν και χρησιμοποίησαν bronze αποχρώσεις μέσα στο καταχείμωνο!

Αν, λοιπόν, η φύση σας έχει προικίσει με μάγουλα ή με πρόσωπο σε σχήμα οβάλ, υπάρχει λύση. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε και εσείς να δημιουργήσετε το εφέ αυτό με μερικές κινήσεις χάρη στις ειδικές σκιές για κοψίματα!

1. Η επιτυχία των κοψιμάτων είναι μια αρκετά τεχνική διαδικασία. Ωστόσο η βασική θεωρία είναι να χρησιμοποιήσετε σκούρες, ματ αποχρώσεις για τις περιοχές που θέλετε να υποχωρήσουν και να απορροφήσουν το φως, όπως οι πλευρές της μύτης και τα μάγουλα, και αντίστοιχα γυαλιστερές αποχρώσεις για τα σημεία που θέλετε να αναδείξετε όπως τα ζυγωματικά.

2. Αγοράστε ένα κατάλληλο κιτ, το οποίο θα έχει απαραίτητα 3 σκιές. Μία σκούρα καφέ, μία λευκή και μία ενδιάμεση.

3. Με το πιο σκούρο χρώμα στο κιτ, δουλέψτε με την βοήθεια ενός μικρού στρογγυλού πινέλου τα σημεία κάτω από το ύψος των ζυγωματικών και διαγώνια προς τα κάτω προς τη γραμμή του σαγονιού. Αυτό θα διευρύνει την επιφάνεια του προσώπου σας, δημιουργώντας βάθος. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο και στις πλευρές της μύτης σας για ένα πιο λεπτό εφέ.

4. Στη συνέχεια, περάστε το μεσαίο χρώμα πάνω από τις κορυφές των μήλων και στις κοιλότητες στα μάγουλα, με φορά προς τη γωνία του στόματος. Επίσης εφαρμόστε γύρω από τη γραμμή των μαλλιών κάτω από το σαγόνι για να καθορίσετε το πρόσωπο και να δώσετε ένα πιο τρισδιάστατο εφέ.

5. Χρησιμοποιήστε το ελαφρύτερο χρώμα πάνω από τα ζυγωματικά, σβήνοντας κάτω από τα μάτια και απαλά πάνω από το κόκκαλο του φρυδιού. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε και στο κόκκαλο της μύτης, αλλά και στην κορυφή του πηγουνιού με ένα μικρό κύκλο, ώστε να φέρετε το πρόσωπο προς τα εμπρός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT