Αλήθειες και ψέματα για τον γυναικείο οργασμό

Αλήθειες και ψέματα για τον γυναικείο οργασμό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάλε στην άκρη τα εγχειρίδια, για αρχή.

10 tips για να έχεις πάντα οργασμούς, 5 συμβουλές για να έχεις οργασμό στο λεπτό, 25 λύσεις για να… λύσεις οριστικά το θέμα του οργασμού, 30 μαγικά μυστικά για  ονειρικούς οργασμούς. Εσύ πόσα και πόσα άρθρα δεν έχεις διαβάσει για το πώς θα απογειώσεις τη σεξουαλική σου απόλαυση, για να μην πω απλά για το πώς θα έχεις οργασμό- αν δεν έχεις ακόμα καταλάβει τι είναι και πώς γίνεται. Λοιπόν, εγώ πολλά. Κι έχω γράψει άλλα τόσα, κι έχω μιλήσει με άλλους τόσους ειδικούς, και το έχω τερματίσει το θέμα με τις φιλενάδες.

«Και δηλαδή εσύ πότε και πώς ακριβώς έρχεσαι σε οργασμό;». Απάντηση συγκεκριμένη δεν πήρα. Ποτέ. «Μυστικό» που να το κάνεις έτσι και να σου βγει ως τέτοιο, δεν βίωσα. «Πατέντα» που να λειτουργεί το ίδιο σε όλες, δεν διαπίστωσα.

Από ασκήσεις για την ενδυνάμωση των ηβοκοκκυγικών μυών, μέχρι στάσεις για καλύτερη διείσδυση και τριβή, από φαγητά που ανεβάζουν τη libido και τροφές που πρέπει να αποφευχθούν για να μη «βαρύνει το στομάχι» και πέσει η απόδοση, από χειροφιλήματα, ποδοτριψίματα και την αναζήτηση του χαμένου σημείου G, μέχρι το «κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε» (ή σκέψου και κάποιον άλλο), όλα είχαν το δικό τους μερίδιο δοκιμής και ευλαβούς προσήλωσης στην προσπάθεια μέχρι να φτάσω στο τελικό στάδιο διέγερσης. Θες την αλήθεια; Κανένα δεν βρήκε εφαρμογή, αν δεν είχε πρώτα «κουμπώσει» ο σωστός σύντροφος (ή παρτενέρ), κανένα δεν πέτυχε, αν η διάθεσή μου δεν ήταν καλή.

Τα εγχειρίδια είναι καλά, κατάλαβα στην πορεία, όταν ξέρεις γιατί τα εφαρμόζεις, όταν έχεις ανακαλύψει μόνη σου τι είναι αυτό που σου προκαλεί οργασμό, όταν μπορείς να συνεννοηθείς με τον σύντροφό σου.

Αυτό το να συνεννοηθείς με τον σύντροφό σου, κατέληξε να είναι και το σημαντικότερο. Κι όταν λέμε να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του, σημαίνει κατ’ αρχάς να μπορείς να συνεννοηθείς στα βασικά: εγώ το θέλω έτσι. Να μπορείς να το πεις, δηλαδή, δείξεις έστω. Να θέλει να το κάνει, δηλαδή. (Κι εσύ το ίδιο για εκείνον, δηλαδή).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT