Melanie Georgacopoulos: Η σχεδιάστρια που επανασυστήνει τα μαργαριτάρια στις γυναίκες

Melanie Georgacopoulos: Η σχεδιάστρια που επανασυστήνει τα μαργαριτάρια στις γυναίκες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται τα μαργαριτάρια η Μέλανι Γεωργακοπούλου είναι αντισυμβατικός, ιδίως όταν τα κόβει στη μέση, τους ανοίγει τρύπες ή τα λαξεύει σαν διαμάντια. Αν αυτό ήταν που τράβηξε αρχικά την προσοχή στα κοσμήματά της, εκείνο που την καθιέρωσε ήταν η επιμονή της να διερευνήσει νέους τρόπους ανάδειξης ενός πολύτιμου υλικού που στη συνείδηση πολλών ήταν ντεμοντέ.

«Το κόσμημα -όπως και κάθε είδος τέχνης και design- οφείλει να απηχεί την εποχή μας», λέει η ίδια. «Στόχος μου ήταν εξαρχής να επανασυστήσω τα μαργαριτάρια στις γυναίκες. Με γοητεύει το γεγονός ότι, ακόμα κι όταν είναι καλλιεργημένα, και πάλι δημιουργούνται από ένα στρείδι στο βυθό της θάλασσας. Ενώ αρχικά τα αντιμετώπισα από μια πιο γλυπτική σκοπιά, θα έλεγα ότι σταδιακά απλοποιώ τα σχέδιά μου, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσω την ουσία μιας σύγχρονης θεώρησής τους».

Ένα δαχτυλίδι της από τη συλλογή Essence ήταν ανάμεσα στα κομμάτια που ξεχώρισε η Zaha Hadid στο τελευταίο Goldsmiths’ Fair, τη σημαντικότερη έκθεση κοσμημάτων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. «Με την Essence ήθελα να χρησιμοποιήσω όσο πιο μικρά μαργαριτάρια και όσο λιγότερο μέταλλο μπορούσα», εξηγεί η Μέλανι, που παράλληλα με την προσωπική της φίρμα συνεργάζεται με τον μεγάλο ιαπωνικό οίκο κοσμημάτων Tasaki. «Η σειρά M/G Tasaki περιλαμβάνει γενικά πιο σύνθετα κομμάτια, συχνά αρκετά απαιτητικά από τεχνικής άποψης, προκειμένου να αναδεικνύουν τις εξαιρετικές δυνατότητες του οίκου και μια μοντέρνα θεώρηση του τι σημαίνει κόσμημα με πέρλες».

Στα πιο πρόσφατα σχέδιά της συνδυάζει διαφορετικές αποχρώσεις χρυσού με χρωματιστά μαργαριτάρια, ενώ ξεκίνησε επίσης να δουλεύει με ζαφείρια σε διάφορες αποχρώσεις – αν και το ενδιαφέρον της παραμένει αμετακίνητο: «Οφείλω να ομολογήσω ότι εξακολουθώ να βάζω τα μαργαριτάρια στο επίκεντρο και χρησιμοποιώ τα υπόλοιπα πετράδια για να τα τονίσω. Δουλεύω με μαργαριτάρια εδώ και 5 χρόνια, αλλά έχω ακόμα πολλές ιδέες να υλοποιήσω».

Κοσμήματα της Melanie Georgacopoulos διατίθενται στο www.kultia.com

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT