Γιατί τρώμε περισσότερο τον Ιανουάριο;

Γιατί τρώμε περισσότερο τον Ιανουάριο;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομίζετε ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τρώτε παραπάνω από ότι συνήθως; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τους μήνες μετά τις γιορτές είθισται να τρώμε περισσότερο και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουμε.

Μπορεί να μην καταναλώνετε πια μελομακάρονα, κουραμπιέδες και γλυκά όμως μπορεί να παίρνετε ημερησίως περισσότερες θερμίδες. Έτσι τουλάχιστον συμπέραναν οι ερευνητές του ‘Cornell Food and Brand’ εργαστηρίου που εξέτασαν τις λίστες του σουπερμάρκετ 207 νοικοκυριών. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS One, οι καταναλωτές γέμισαν το καλάθι τους με περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου σε σχέση με τον Δεκέμβρη.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτη, οι καταναλωτές αγοράζουν μέχρι και 890 θερμίδες περισσότερες εβδομαδιαίως σε σχέση με τον Νοέμβριο και 450 θερμίδες περισσότερες σε σχέση με τον Δεκέμβρη. Οι θερμίδες αυτές όπως είναι αναμενόμενο δεν προέρχονται από φρούτα και λαχανικά ή ξηρούς καρπούς και διαιτητικά προϊόντα αλλά από τρόφιμα με λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο προγραμματισμός που κάνουμε κάθε φορά την Πρωτοχρονιά αναφορικά με μια δίαιτα ή μια πιο υγιεινή διατροφή δεν λειτουργεί. Απλά αποδεικνύει ότι οι κακές συνήθειες κόβονται δύσκολα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της έρευνας Drew Hanks «μετά τις γιορτές οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερα υγιεινά τρόφιμα αλλά εξακολουθούν να αγοράζουν και τα πιο παχυντικά προϊόντα που επέλεγαν και κατά τη διάρκεια των εορτών».  Οι καταναλωτές μπορεί να προσθέτουν στη λίστα με τα ψώνια τους λαχανικά και γιαούρτι αλλά έτσι έχουν και μια επιπλέον δικαιολογία για να αγοράσουν και σοκολάτες.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT