Helen Mirren: Τα μυστικά ομορφιάς μιας 69χρονης

Helen Mirren: Τα μυστικά ομορφιάς μιας 69χρονης

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Helen Mirren είναι μια γυναίκα που πάντα ήταν γοητευτική και φέτος παρά τα 69 της χρόνια κατάφερε να γίνει το κεντρικό πρόσωπο στην νέα καμπάνια προϊόντων ομορφιάς της L’Oreal. Η καταξιωμένη ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει και στην τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας, απέδειξε ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία ποζάροντας στον φακό χωρίς Photoshop αλλά με ένα ελαφρύ μακιγιάζ που δεν κάλυπτε ούτε τις ρυτίδες ούτε την ηλικία της. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του διαφημιστικού σποτ, η Mirren μίλησε στην βρετανική εφημερίδα DailyMail όπου αποκάλυψε τα μυστικά ομορφιάς της κι έδωσε τη δική της ερμηνεία για το τι είναι ‘ομορφιά’.

Κάποτε την ενδιέφερε πολύ περισσότερο η εξωτερική της εμφάνιση, όμως πλέον δεν της αρέσει καν η λέξη ‘ομορφιά’. Όπως είπε η ηθοποιός: «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να μεγαλώνεις είναι ότι αφήνεις πίσω σου μερικά πράγματα. Όλες οι γυναίκες ανησυχούν για την εμφάνισή τους μέχρι ένα σημείο, ενώ ούτε οι άντρες είναι εξαίρεση. Δεν μου αρέσει η λέξη ομορφιά. Υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο (ο David Beckham είναι αναμφισβήτητα όμορφος) αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι όμορφοι αλλά είναι πολύ γοητευτικοί χάρη στον χαρακτήρα τους, την ενέργειά τους, την εξυπνάδα τους. Για αυτό αντιστέκομαι στην λέξη ομορφιά. Θα ήθελα να βρούμε μια άλλη λέξη που δεν αναφέρεται στην εμφάνιση αλλά στην πραγματική γοητεία».

Η Mirren αισθάνθηκε γοητευμένη από την πρόταση της L’Oreal να πρωταγωνιστήσει στη διαφημιστική καμπάνια, αφού και η ίδια προτιμά πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας: «Μου αρέσει το make-up. Συχνά θα με δείτε να κινούμαι κρυφά στα καταστήματα ψάχνοντας ένα καινούριο κραγιόν ή μια καινούρια μάσκαρα, οπότε το να γίνω κεντρικό πρόσωπο μιας μεγάλης εταιρείας με ενθουσίασε. Οι γυναίκες ταυτίζονται με το σλόγκαν ‘επειδή μου αξίζει’. Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική και δύσκολη για όλους μας». Όπως τόνισε η Mirren όλες οι γυναίκες νιώθουμε ανασφάλεια και για αυτό «οτιδήποτε μας κάνει να αισθανθούμε σιγουριά είναι καλό. Είναι δύσκολο για πολλές γυναίκες που είναι πολυάσχολες και δεν έχουν πολλά χρήματα να σταματήσουν και να πουν ‘θα κάτσω, θα πιω ένα τσάι, θα κάνω μπάνιο και θα σκεφτώ ‘ναι μου αξίζει, η ζωή μου το αξίζει’, για αυτό είναι σημαντικό».

Η ηθοποιός δεν χρειάστηκε να αλλάξει την ρουτίνα ομορφιάς της για την διαφημιστική καμπάνια αλλά άλλαξε τελικά τα μαλλιά της. «Έχω πολύ λεπτά μαλλιά για αυτό πάντα ήμουν προσεχτική με τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα. Συνήθως δεν τα βάφω και τα αφήνω να μακρύνουν φυσικά, αλλά η νέα βαφή που χρησιμοποίησα είναι φανταστική. Πραγματικά κάνει όσα υπόσχεται η συσκευασία, αφού αφήνει τα μαλλιά μου να μακρύνουν φυσικά και είναι εύκολο στη χρήση. Είναι το νέο μου αγαπημένο προϊόν». Η Mirren δηλώνει ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλά χρειάστηκε να αποκτήσει σιγουριά τόσο στη ζωή της όσο και στη δουλειά της, αποδεικνύοντας ότι αυτή η ειλικρίνειά της είναι το χαρακτηριστικό της που την έκανε τόσο αγαπητή στο κινηματογραφικό και μη κοινό.

«Η ζωή μου ήταν κάπως διαφορετική από των περισσότερων με την έννοια ότι πάντα έπρεπε να βλέπω φωτογραφίες του εαυτού μου από τότε που ήμουν 21. Πάντα ήμουν μπροστά στην κάμερα ή στο θέατρο, με φωτογράφιζαν ή έβλεπα μια φωτογραφία μου στις εφημερίδες, οπότε έβλεπα τον εαυτό μου συνέχεια ενώ μεγάλωνα οπότε ποτέ οι αλλαγές του χρόνου στην εμφάνισή μου δεν με σόκαραν», είπε η Mirren και τόνισε ότι «δεν με πιάνει μανία με την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Πάντα χρησιμοποιούσα μια ενυδατική κρέμα την νύχτα και το πρωί γιατί με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα». Η ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά ότι δεν περιμένει από ένα προϊόν να την κάνει να μοιάζει δέκα χρόνια νεότερη αλλά θέλει να την κάνει να αισθάνεται καλύτερα. «Η μεγαλύτερη συμβουλή ομορφιάς που μπορώ να δώσω είναι να κάνετε ένα προσεχτικό καθαρισμό προσώπου και να μην καπνίζετε. Προσωπικά κοιμάμαι πάντα 8 ώρες το βράδυ».

Τι θα συμβούλευε η Helen Mirren τις συνομήλικες γυναίκες της; «Να είστε τολμηρές! Να είστε τολμηρές με το κούρεμά σας, να βλέπετε τι κάνουν οι νέοι άνθρωποι και να το αντιγράφετε. Μην αντιγράφετε όσα κάνουν οι μεγαλύτεροι». Η ηθοποιός, εξάλλου, είχε κάποτε βάψει τα μαλλιά της ροζ, κάτι που της άρεσε πολύ. «Πολλές γυναίκες κολλάνε με κάτι που τους ταιριάζει ή με κάτι που έκαναν όταν ήταν 18 με 28 και πλέον δεν έχουν το κουράγιο να το αλλάξουν», λέει και εξηγεί ότι «βλέπεις γυναίκες που είχαν τη δεκαετία φουσκωτά μαλλιά να κάνουν το ίδιο χτένισμα στα 70 τους. Η συμβουλή μου είναι να βλέπουν τι συμβαίνει τώρα και να ακολουθούν τις τάσεις. Μην κάνετε ό,τι κάνατε στα 24. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ένα κλασικό χτένισμα και τους ταιριάζει αλλά είναι πιο σημαντικό να αποδεχτείς πρώτα την τωρινή σου εμφάνιση και μετά να είσαι και μοντέρνος».

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT