5 κακές συνήθειες για την επιδερμίδα σας

5 κακές συνήθειες για την επιδερμίδα σας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να μάθετε μία τρομακτική αλήθεια; Μπορείτε να «σπείρετε» όλεθρο από μικρόβια στο πρόσωπό σας χωρίς καν να το καταλάβετε! Είναι, επίσης, πολύ πιθανό να προκαλείτε ζημιά στο πρόσωπό σας κάθε φορά που το περιποιείστε. Αν αντί να βλέπετε καλύτερα αποτελέσματα μετά τη beauty routine σας, βλέπετε χειρότερα, τότε κάτι κάνετε λάθος.

Πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας

Μην ξεχνάτε πως το δέρμα σας είναι ευαίσθητο κατά τους χειμερινούς μήνες. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν ένα σκληρό σαπούνι ή ακόμη και  κρεμοσάπουνο, ώστε να αφαιρέσουν το μακιγιάζ από το πρόσωπό τους. Τα συγκεκριμένα, όμως, προϊόντα αφαιρούν τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα μας και διαταράσσουν το ιδανικό PH του δέρματος με αποτέλεσμα αυτό σταδιακά να σπάει. Ένα σαπουνάκι για το πρόσωπο από το φαρμακείο δεν κοστίζει καθόλου ακριβά και θα κάνει το πρόσωπό σας πιο απαλό και λαμπερό.

Χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα όλο το χρόνο

Το δέρμα σας χρειάζεται διαφορετικά προϊόντα από εποχή σε εποχή. Συγκεκριμένα: Το χειμώνα πρέπει να δώσετε βάση στις ενυδατικές κρέμες, την άνοιξη στόχος σας είναι να απολεπίσετε το πρόσωπό σας, ώστε να «εξαφανιστεί» η ξηρότητα του χειμώνα. Επίσης το καλοκαίρι η προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη και το φθινόπωρο πρέπει να επικεντρωθείτε πάλι στην απολέπιση όπως και την άνοιξη!

Τραβάτε το δέρμα στην περιοχή των ματιών σας

Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε αλλά ‘τραβάμε’ το δέρμα μας για να βάλουμε σωστά το eyeliner, να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ ή να βάλουμε τους φακούς επαφής. Ωστόσο το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι τόσο ευαίσθητο που μπορεί να εμφανιστούν με τον καιρό ρυτίδες μόνο και μόνο από αυτές τις συνήθειεςΕπιπλέον tip: Μην ξεχνάτε να βάζετε μία φορά τη μέρα κρέμα ματιών και να φοράτε γυαλιά ηλίου ακόμη και αν έχει συννεφιά.

Κάπνισμα

Το δέρμα σας θα αλλάξει όταν κόψετετο κάπνισμα. Αυτή η κακή συνήθεια προκαλεί από πρόωρη γήρανση (ρυτίδες, σπυράκια, χλωμό δέρμα) μέχρι καρκίνο του δέρματος-, ο οποίος αν δεν διαγνωστεί γρήγορα είναι πολύ πιθανόν να εξαπλωθεί!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT