H Kate Winslet μιλάει για τις ρυτίδες, τα κιλά και τα δύο διαζύγια της

H Kate Winslet μιλάει για τις ρυτίδες, τα κιλά και τα δύο διαζύγια της

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Kate Winslet είναι αναμφισβήτητα μια όμορφη γυναίκα που όμως δεν υπακούει στα πρότυπα ομορφιάς του Hollywood. Μετά των πρωταγωνιστικό της ρόλο στον ‘Τιτανικό’, το κινηματογραφικό κοινό και τα μίντια έστρεψαν την προσοχή τους στη βρετανίδα ηθοποιό που είχε παραπανίσια κιλά και αριστοκρατική ομορφιά. Το 2003 είχε δημοσίως αντιτεθεί στην πρακτική των περιοδικών να δημοσιεύουν φωτογραφίες της με επεξεργασία Photoshop, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω αυτή την εμφάνιση και κυρίως δεν θέλω να έχω αυτή την εμφάνιση». Δώδεκα χρόνια μετά, με πολλές αλλαγές στο σώμα της, δύο εγκυμοσύνες, ένα διαζύγιο και πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες, η Kate μίλησε στο αγγλικό περιοδικό Harper’s Bazaar για τον τρόπο που αντιμετώπισε το διαζύγιό της από τον σκηνοθέτη Sam Mendes αλλά και για τη σχέση της με την εικόνα της σήμερα.

Δεν είναι πολλές οι σταρ που θα παραδέχονταν δημόσια ότι προτιμούν το σώμα τους πιο ‘στρουμπουλό’ ή ότι έχουν ρυτίδες που δεν θέλουν να εξαφανίσουν με ένα κλικ. Η Winslet, όμως, πάντα έδινε την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο δυναμική ως γυναίκα και πολύ πιο ενδιαφέρουσα ως ηθοποιός για να ακολουθεί πιστά τα πρότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας του θεάματος. «Έχω ρυτίδες που είναι πολύ εμφανείς. Όταν κοιτάζω τις αφίσες των ταινιών που πρωταγωνιστώ πάντα λέω ‘έχετε αλλάξει το μέτωπό μου. Μπορείτε να το κάνετε όπως ήταν πριν;’» λέει η ηθοποιός και τονίζει ότι με τη σωστή περιποίηση «το μέτωπό μου έχει λιγότερες ρυτίδες ενώ παλιότερα είχα πολλούς πόρους γύρω από την μύτη μου, είναι οικογενειακό μας πρόβλημα». Η Kate δεν υποβλήθηκε σε κάποια αισθητική επέμβαση αλλά ως κεντρικό πρόσωπο της Lancôme δοκίμασε το σέρουμ της εταιρείας και, όπως είπε, είδε αποτελέσματα: «Θα νομίζετε ότι το λέω επειδή εκπροσωπώ την μάρκα αλλά ειλικρινά αυτό το προϊόν είναι μαγικό. Το χρησιμοποιώ καθημερινά μαζί με την ενυδατική μου και το make-up και πραγματικά κάνει την διαφορά. Είμαι 39 οπότε χρειάζομαι τέτοια προϊόντα».

Η ηθοποιός που παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Ned Rocknroll πριν τρία χρόνια και γέννησε το τρίτο της παιδί,  Bear Blaze, το 2013, δεν καταλαβαίνει την μανία των γυναικών να χάσουν γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης. «Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου που – τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά- αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για το πώς οι γυναίκες βλέπουν τον εαυτό τους», εξήγησε η ηθοποιός που θεωρείται πρότυπο ομορφιάς από πολλές γυναίκες και αποκάλυψε ότι δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη δίαιτα προκειμένου να επανέλθει στη σιλουέτα που είχε πριν την εγκυμοσύνη: «Δεν έκανα καμιά δίαιτα γιατί δεν ήθελα να είμαι ένα ακόμα παράδειγμα γυναίκας που ‘έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης μετά από 12 εβδομάδες’. Όταν διαβάζω κάτι τέτοιο απλά σκέφτομαι ότι κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα είναι ακατόρθωτο». Η Kate Winslet ξέρει ότι «η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ξοδεύουμε χρόνο σε πράγματα σαν αυτά» και για αυτό μετά τον ερχομό του παιδιού της θέλησε να προσέξει «την υγεία μου και την ψυχολογία μου, να τρώω σωστά και να είμαι ευτυχισμένη».

«Όταν ο Bear ήταν 12 εβδομάδων δεν ήμουν ούτε καν κοντά στη σιλουέτα που είχα πριν την εγκυμοσύνη. Θήλαζα και πεινούσα όλη την ώρα, οπότε δεν είχα καν την επιθυμία να γίνω όπως ήμουν», λέει χαρακτηριστικά η ηθοποιός που έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι «το σώμα μου δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν. Εξάλλου δεν θα περίμενα κάτι τέτοιο μετά από τρεις εγκυμοσύνες». Η Kate που έχει μια 14χρονη κόρη από τον πρώτο της γάμο και έναν 11χρονο γιο από τον γάμο της με τον Mendes πλέον συνδυάζει την επαγγελματική της ζωή με την προσωπική, ενώ έχει καταφέρει παρά τη δύσκολη καθημερινότητα να είναι μια ευτυχισμένη εργαζόμενη μητέρα. Όπως δήλωσε παρά τα δύο προηγούμενα διαζύγια δεν μετανιώνει για τίποτα, ενώ η ζωή των παιδιών της δεν άλλαξε αφού θεωρεί ότι τα διαζύγια έκαναν καλό και στα παιδιά. Όπως τόνισε η ηθοποιός προσπάθησε να μετατρέψει τις αρνητικές εμπειρίες σε θετικές: «Είναι πολύ σημαντικό να διδάξεις στα παιδιά σου να αγωνίζονται. Δεν έχει σημασία πόσα διαζύγια έχω. Όλα αυτά διαμορφώνουν το ποιος είσαι». Για αυτό όπως τονίζει η Winslet ακόμα κι αν είχε την δυνατότητα δεν θα άλλαζε τίποτα από τη ζωή της, ούτε καν τις άσχημες εμπειρίες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT