9 tips για να μην αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένη

9 tips για να μην αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι νιώθετε κουρασμένη μέσα στην ημέρα παρόλο που δεν είχατε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ ή δεν είχατε μια δύσκολη μέρα, τότε ο οργανισμός σας μάλλον σας προειδοποιεί ότι πρέπει να αλλάξετε συνήθειες. Η κακή διατροφή, ο ‘κακός’ ύπνος και το άγχος μπορεί να σας εξαντλεί τόσο ώστε να αισθάνεστε κούραση ακόμα κι όταν δεν το περιμένετε.

Κοιμηθείτε αρκετά και καλά: Είναι προφανές ότι για μην αισθάνεστε κουρασμένη πρέπει να κοιμηθείτε. Ακόμα κι αν δεν ξυπνάτε νωρίς το πρωί, καλό είναι να κοιμάστε συγκεκριμένη ώρα και όχι μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά σας που σας βοηθάει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Μην πίνετε καφέ το απόγευμα: Η καφεΐνη μπορεί να σας ‘ξυπνάει’ κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως το απόγευμα πρέπει να την αποφεύγετε. Ο καφές, η σοκολάτα, το τσάι ή ποτά με καφεΐνη μπορεί να σας κρατήσουν άγρυπνες ή να μειώσουν την ποιότητα του ύπνου.

Βελτιώστε τη διατροφή σας: Εάν δεν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή τότε είναι πιο πιθανό να αισθάνεστε κούραση, αφού η διατροφή παίζει πρωταρχικό ρόλο στο πως αισθάνεστε. Μην ξεχνάτε το πρωινό και μην μένετε για πολλές ώρες νηστική. Τα υγιεινά σνακ αλλά και οι υδατάνθρακες μπορούν να διατηρήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά ώστε να έχετε ενέργεια.

Γυμναστική: Η γυμναστική μπορεί να σας γεμίσει με ενέργεια ακόμα κι όταν είστε πολύ κουρασμένη για να πάτε στο γυμναστήριο. Ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθείτε πιστά για 3-4 φορές την εβδομάδα θα σας αλλάξει όχι μόνο την ψυχολογία και τη διάθεση αλλά και το σώμα σας.

Αποφύγετε το άγχος: Το άγχος είναι η πιο συχνή αιτία που αισθανόμαστε κούραση, οπότε αν το καταπολεμήσετε θα καταφέρετε να λειτουργείτε φυσιολογικά. Προσδιορίστε όλους τους λόγους για τους οποίους αγχώνεστε και προσπαθήστε να διορθώσετε τυχόν άσχημες καταστάσεις που μπορεί να βιώνετε καθημερινά, όπως κακές σχέσεις με συναδέλφους, καθιστική ζωή, προβλήματα στο σπίτι. 

Χαλαρώστε: Πολλές ώρες δουλειάς, πολλές υποχρεώσεις και καθόλου χρόνος για χαλάρωση. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι εξαντλητικό όσο κι αν το έχετε συνηθίσει. Μάθετε να χαλαρώνετε και να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Να πίνετε νερό: Προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα ώστε να ενυδατώνεται επαρκώς ο οργανισμός σας. Εάν έχετε ένα μπουκαλάκι με νερό μαζί σας συνέχεια και πίνετε νερό ακόμα κι όταν δεν διψάτε, θα ανακαλύψετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια.

Αποφύγετε το αλκοόλ: Μπορεί τα αλκοόλ να μας χαλαρώνει αλλά μας κάνει να αισθανόμαστε και περισσότερη κούραση είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ώρα που κοιμάστε αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας.

Βγείτε έξω: Ακόμα και 10 λεπτά στο μπαλκόνι ή στην είσοδο του γραφείου σας μπορούν να σας αναζωογονήσουν. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και να μην αισθάνεστε κουρασμένη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT